Par Sviesta Cibas jaunumiem (un gļukiem) - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Janvāris 21., 2005


[info]x_f12:30 - Moblogging (pt. 2)

Ir parādījusies iespēja rakstīt Cibas žūrnālā, izmantojot WAP. Iespēja atrodas šeit – http://x-f.lv/wap/sc Tagad vari pukstēt no jebkuras vietas, kur vien darbojas GPRS, HSCSD, EDGE, CDMA, UMTS vai ko nu Tu izmanto.

Tur viss ir tiešām vienkārši, taču zemāk tomēr ir step-by-step pamācība lietošanā īpaši neapķērīgajiem. Ja nu kādu interesē, priekš kam tas vispār vajadzīgs..

[info]xoox @2.01.2005 11:50p
(..) Tagad varēšu iet sēnēs un blogot par progresu :)

Ņemot vērā to, ka Latvijā visizplatītākie ir Nokia telefoni (un arī es tādu lietoju), piemēri tiks atrādīti izmantojot tieši Nokia 6230. Nu tad – soli pa solim līdz pašam galam.

WAPiti pic1 Vispirms Tev jāatver vajadzīgā adrese – http://x-f.lv/wap/sc Ja ar to Tev radīsies problēmas, nu zini.. :) Visu jau es nevarēšu paskaidrot. Skaties bildītes. :)

Varbūt vēlāk [info]watt tomēr izdomās, ka šo varētu pārnest uz Cibas serveri, tad par adreses maiņu noteikti tiks paziņots, taču savu jau es tāpat neeliminēšu.

WAPiti pic2 Tev atvērsies lapa ar šādu saturu. Ja vēl kaut ko izveidošu priekš Cibas, saite arī uz to būs šajā lapā.

Otrā saite no pirmās atšķiras ar to pašu, ko Cibā, – pilnā versija piedāvā iespēju noteikt ieraksta drošības līmeni, komentāru slēpšanu, pašreizējo garastāvokli, mūziku.. Kā jau parasti. Divas saites tāpēc, ka ne jau visiem ir vēlēšanās un vajadzība pēc šīm ekstrām, bet par saturu taču pašam vien jāmaksā. Nu, lūk. Izvēlies, ko vēlies. (Un liec pie grāmatzīmēm.)

WAPiti pic3 Pirmā lapa abām versijām ir vienāda – norādi savu Cibas lietotājvārdu, paroli, ieraksta tēmu (ja vēlies) un pašu ziņu.

WAPiti pic4 Ja Tavs telefons to ļauj, vari droši rakstīt, izmantojot latviešu valodas diakritiskās zīmes. Problēmu nebūs. Vismaz man un manai testētāju komandai :) tādu nebija. (Tām 2-3 pers. – paldies!)

Tas, cik garu ziņu varēsi uzrakstīt, ir atkarīgs no Tava telefona. Manam, piemēram, tāpat kā šai Nokijai (6230), ir ļauts rakstīt 839 simbolus garas ziņas. Galu galā, ko ta' var vairāk vēlēties no mobilā..? Tas ir vairāk kā 5 īsziņas.

WAPiti pic5 Pilnajai versijai ir saite "(Pārējās iespējas)", kas nav parastajai. Tur tad arī norādās visas tās ekstras.

Tie, kas izmanto vienkāršo versiju (par to nav jākaunās), spiež uz "Tālāk" un ignorē nākošo bildīti.

WAPiti pic6 Lietpratēji un tvīkeri aizpilda vajadzīgos lauciņus un liek mierā nevajadzīgos, un arī spiež uz "Tālāk". Lauciņos pēc noklusējuma ir tās pašas vērtības, kas Cibā. Skaidrībai.

WAPiti pic7 Nu tā. Vienalga, vai izmanto vienkāršo vai pilno versiju, pēc nospiešanas uz "Tālāk", Tev būtu jāredz apmēram šāds skats. Protams, ar Taviem tekstiem.

Uzmanību! Tās vēl nav beigas. Šajā vietā [info]pzrk aizmiga, tā arī nepublicējis savu domu. :) Tagad Tu vari pārlasīt savu tekstu, vai viss pareizi. Ja atradīsi kādu pareizrakstības kļūdu, spied uz "Back" (vai kas nu tur būs) un labo. Tas viss notiek Tavā telefonā, vari braukāt šurpu turpu, cik vēlies. Vēl nekādi dati nekur netiek sūtīti vai saņemti.

WAPiti pic8 Ja patiešām vēlies to publicēt, tad spied uz "Options" → "Shortcuts" → "Publicēt" ("Iespējas" → "Īsceļi" → "Publicēt"). Citu ražotāju telefoniem tas būs savādāk, bet doma tik un tā visiem būs līdzīga.

Jā, šeit varētu būt parasts links, taču tad tas būtu pašā apakšā, tāpēc labāk un ērtāk ir tieši šādi. Nestrīdies.

WAPiti pic9 Ja Tu ieraudzīsi tieši šādu tekstu, vari velnišķīgi un / vai sazvērnieciski iesmieties un palēkāt uz vienas kājas, jo puksts ir publicēts. Ja nu kaut kas tomēr būs nogājis greizi (nepareiza parole, ..), par to Tev tiks paziņots. Kamēr nebūšu savācis visus kļūdas paziņojumus, tie būs angliski, taču tāpēc jau tīšām nevajadzētu kļūdīties. :)

Nu, tas arī it kā būtu viss. Nepārpludiniet Cibu!

Skaidrs, ka atradīsies personas, kurām mieru neliks jautājums: "Un cik ta' tāds prieks maksā?" Nu, es parasti atbildu: "Fuck the corporate world!", jo man par to nekā nebūs. Man pietiks ar "paldies". Ja vien Tu neizdomāsi daudzas jo daudzas reizes pārlādēt lapu, Tev arī par to tikpat kā nekas nebūs. Visā visumā vienas ziņas publicēšana maksimālajā garumā izmaksā apmēram 0.2-0.5 santīmus. (Tas atkarīgs no, piemēram, GPRS pieslēguma veida.)

Tā kā par to visu atbildu es, nevis kāds aizokeāna korporatīvais monstrs, tad man droši var stāstīt visu, kas nepatīk, kas varētu būt labāk, kas jāmaina, ko jāpieliek vai jānoņem. Varu paklausīt. Ja man būs vēlēšanās, vēlāk varētu pievienot dažādu userpic'u izmantošanas iespēju. Piemēram.

Btw, lietotājs [info]pokemons te norādīts tikai piemēram. Būtu izmantojis [info]foo, taču to kādai cibiņai pēc mana MMS pārbaudes gājiena labpatikās piereģistrēt. Mazgāju rokas nevainībā. :)

Papildināts: Taču ņemiet vērā, ka jebkurā vietā Internetā tomēr ir vērts uzmanīties un pārliecināties, ka privātā informācija netiks izmantota neparedzētā veidā. Man jūsu paroles nav vajadzīgas, tomēr tikai viens lietotājs izrādīja satraukumu, ka es taču pie tām varētu tikt. Tāpēc esiet piesardzīgāki, izmantojot šādus trešās puses pakalpojumus un ne tikai Cibā, bet vispār Internetā.


Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba