Jautri pastāsti - Kā man vakar lēcas galvā iegāja un es 20 Ls ietaupīju

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Septembris 9., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
skuka
15:45 - Kā man vakar lēcas galvā iegāja un es 20 Ls ietaupīju
Juzdamās kā vairāk vai mazāk pašnodarbināta, brīva un turīga persona, slāju vakar darba laikā, sauli baudīdama, pa ielām un tīri aiz gara laika iegriezos kādā labā optikas salonā. Nu - tā un šitā, vienas brillītes tīri tā neko. Nav, protams, peļamas arī vecās, bet, kā zināms, acis ir dvēseles spogulis, bet ja cilvēks valkā brilles, tad sanāk, ka brilles ir viņa spogulis. Un gribas jau to imidžu pamainīt, pārāk ilgi esmu maiga izskatījusies, sagribējās bargo kundzi patēlot. Tomēr, dioptrijas man pieklājīgas, neviena padomdevēja nav blakus, un es tā īsti nevaru sevi spogulī ar tām jaunajām brillēm, kurās parastie stikliņi iekšā, saredzēt. Vadītājai rodas ideja, lai es nopērkot vienreiz lietojamās lēcas par latu, un tad es varēšot tās brilles tā kārtīgi pielaikot.
Nu, ielikt tās lēcas kā nebūt ielieku, bet sajūta tāda, ka neko īpaši skaidrāka tā bilde netop. Bet nu labi. Brilles smukas, domāju - ja nepiestāvēs - uz plauktiņa nolikšu. Lai māju rotā kā dizaina priekšmets.
Bat tagad tās lēcas ārā jādabū. Nu grābstos, grābstos ar saviem strupajiem pirksteļiem pa aci - nav. Pie lietas ķeras optometriste - grābsta, grābsta, bet nu nav un nav. Iepilina anestēziju un grābsta atkal. Nav un nav. Skatās ar visādiem aparātiem smalkiem - nav. Jums, viņa saka, būs tās lēcas izkritušas. Nu kā tā izkritušas? Es saku - a ja nu viņas man galvā iegājušas?
Nu, tas tā pa jokam teikts. Sarunas uzturēšanai. Un smejam ar abas tā draudzīgi. Un sazvērnieciski. Un drusku mulsi. Jo kaut kur jau tām lēcām jābūt.
Nu labi, pārbauda man redzi, izraksta recepti. Eju mājās. Bet acīs tāda sajūta nelāga. Un vakarā - skat, vienai acij kaktiņā kaut ko sataustu - kā tad, lēca! Pusstundu nočakarējos gar otru aci, un arī otru lēcu ārā izdabūju.
Ietinu salevtītē kā lietisko pierādījumu.
Un šodien uz salonu aiznesu.

Un re ku labi sanāca.
Iedeva man brillēm atlaidi un vēl vienu ārsta vizīti par velti. Kopā 20 Ls ietaupīju.

(6 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]phoenix
Date:9. Septembris 2003 - 17:22
(Link)
riktīgi pārsmējos
man pašai ir brillītes, bet arī ar lēcām staigāju, tāpēc vēljovairāk par "pazudušajām" lēcām bija jāsasmejas, jo viņa smēdz būt tādas - viltīgas, paslēpties, ka ar pirkstu i nesataustīsi.
[User Picture]
From:[info]kas
Date:9. Septembris 2003 - 20:45
(Link)
Lielas Acis ;)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:10. Oktobris 2003 - 19:41
(Link)
man bija ljoti liidziiga situaacija, kad 1x leecas liku acii ;)
[User Picture]
From:[info]chelsa
Date:22. Janvāris 2004 - 22:21
(Link)
aaarpraac!Arii taa var gadiities? men...man arii ir leecas, bet nu ja kaut kas notiek tad es chakareeju aci kameer sarkana paliek, bet tomeer dabuuju laukaa...
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:23. Janvāris 2004 - 08:52
(Link)
Manai meitai, ar leecaam braucot ar uudenssleepeem un kriitot, reiz leeca aizgaaja acs aabola otraa pusee. bet neko, iznaaca atkal atpakal peec kaada briiza, intensiivi bolot acis un skalojot.
[User Picture]
From:[info]chelsa
Date:23. Janvāris 2004 - 15:56
(Link)
nu uudenii man arii ir taa gadiijies...bet nu nezinu...nekad nebiju to iedomaajusies taa ka vinja(taa) aiziet aiz acs....

> Go to Top
Sviesta Ciba