hmmm

Dec. 18., 2015 | 10:44 am
No:: hmmm

Pirmkārt, parādu piedzinējiem pirms likšanas jebkādā sarakstā ir jādod 20 dienas parādniekam paskaidrot situāciju vai apstrīdēt parādu (jo var taču būt, ka no Tevis prasa kaut ko nepamatoti).
Tas nozīmē, ka Tev jānosūta fizisku vēstuli uz viņu juridisko adresi, teiksim, 18 dienas (diena, kad pasts uzliek zīmogu) pēc meila saņemšanas, paskaidrojot ka neko nezini un lūdzot Creditreformai sniegt pilnu informāciju (dokumentu kopijas) un atšifrējumu par parādu - tb uz kāda pamata tas ir radies, kāpēc. Un noteikti lūdz šo informāciju iesniegt Tev, nosūtot uz korespondences adresi (savu deklarēto adresi) drukātā formā. Nu, kaut kā ar visu saraksti turp un šurp var līdz 2 mēnešiem agoniju pavilkt un beigās vajadzētu apmaksāt.

Sekas melnajam sarakstam ir pavisam vienkāršas - gribēsi bankā kādu produktu dabūt vai līzingā preci paņemt, visdrīzāk Tev to nepiešķirs dēļ sliktas kredītvēstures. Tb iekļūšana melnajā sarakstā ir savas kredītvēstures bojāšana, liekot potenciālajam partnerim domāt par Tevi kā neuzticamu / riskantu partneri, kuram ir tendence citus "uzmest" vai arī neievērot līguma nosacījumus.

Esmu savā laikā cīnījies ar kabeļtelevīziju par pāragru līguma laušanas līgumsodu un rezultātā piedzinēji mani vienkārši šantažēja ar ielikšanu melnajā sarakstā ar mērķi panākt savu pakalpojumu apmaksu Ls 12 apmērā, neskatoties uz to ka biju panācis vienošanos ar kabeļtelevīzijas sniedzēju par izlīgumu un līgumsoda (kuru šie gribēja piedzīt) atcelšanu. Bet nu tā kā tas bija savus 8 gadus atpakaļ, tad vēl bija spēkā cita Piedziņas likuma redakcija un valdīja lielāks bezpreģels.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: