hilda

Mar. 30., 2015 | 11:52 am
No:: hilda

Pārkrāsot (pārglazēt) un piededzināt var, principā to var izdarīt jebkurā keramikas darbnīcā, kur ir glazūras un keramikas krāsns. Tavi vecie trauki noteikti ir vismaz fajansa, ja ne porcelāna. Fajansa trauki sakūst tikai pie ļoti augstām temperatūrām, virs 1100 grādiem pilnīgi noteikti, līdz ar to derēs jebkura keramikas glazūra, kas kūst zem 1000 grādiem vai pat līdz 1200. Porcelāns sāk kust pie vēl lielākiem grādiem, nekā fajanss.

Sasprāgt nekas nesasprāgs, kaut vai tāpēc, ka trauki vienreiz jau ir izgājuši dedzināšanu, tātad tur iekšā nav nekādu gaisa vai ģipša (piemēram) gabalu. Otrs, kāpēc nesasprāgs - keramikas cepļos temperatūru ceļ uz augšu ļoti pakāpeniski. Ja traukiem ir mikroplaisas, tad gan var sasprāgt, bet, ja plaisu nav, tad paliks veseli.

Ir viena lieta - glazūru uz Taviem vecajiem traukiem būs jāpūš ar pulverizatoru, jo uz gludeniem traukiem lejot, glazūra negrib turēties. Tas gadījumā, ja Tu gribi citu, vienmērīgu pamattoni. Ja Tu gribi virsū kaut kādu musturu uzzīmēt, tad to var ar otiņu un speciālajām keramikas krāsām klāt arī uz vecā, spīdīgā trauka un piededzināt. Vai var pagaidīt, kamēr jaunā, uzpūstā glazūra nožūst un tad zīmēt ar keramikas krāsām vēl pa virsu.

Iespējamas tās lietas visas ir pilnīgi noteikti (ja vien traukiem nav defekti, kā jau iepriekš minēju). Par izmaksām nemāku teikt, katrā darbnīcā izmaksas būs savādākas, atkarībā no tā, cik lieli ir keramikas cepļi, cik tie noslogoti, cik kuram gribēsies ņemties ar Taviem traukiem, utt.

Laika izpratnē tas ir tā, ka vienā dienā nesanāks, jo ceplis deg apmēram 12 stundas un tad kādas 24 stundas tam ir lēni jādziest + vēl laiks, kas Tev paies pašai pārglazēšanai. Un būs jāsagaida diena, kad meistaram sakrāsies pilns ceplis ar traukiem, jo pustukšu neviens nededzinās.

Tā, apmēram. Vari atbraukt pie manis un to izdarīt, tikai būs tālu jābrauc :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: