pecuminjsh

Jan. 16., 2015 | 10:43 am
No:: pecuminjsh

Sveiki, man ir divi pilnībā nesaistīti jautājumi -

1.
Šobrīd, lai saņemtu pasi un id karti cena ir lētāka nekā tikai saņemot pasi, tāpēc apsveru paņemt abas. Meklēju internetā, bet nevaru atrast, kas notiek pēc id kartes termiņa beigām - vai tā ir obligāti jāmaina? (Kā zinām pasi izsniedz uz 10 gadiem, kamēr id tikai uz 5) un tad es negribētu maksāt pēc pieciem gadiem vēlreiz par id karti, kuru paņemtu tikai taupības nolūku dēļ. Vai es varu id karti vienkārši neatjaunot, kad tai beidzas derīguma termiņš? Un vai tādā gadījumā varēšu pēc tiem 10 gadiem atkal atjaunot pasi un id karti atkal komplektā?

2. Manam brālim ir 14 gadu, vasarā būs 15, tā kā viņš brauks dzīvoties pie manis vismaz divus mēnešus, un devītās klases eksāmens strauji tuvojas, vēlos piespiest viņu izlasīt vismaz divas grāmatas pa šiem skaistajiem diviem mēnešiem. Lieki piebilst, ka savas dienas viņš vada vieglatlētikas treniņos un datorspēlēs (šaušanas spēles, gta, ļoti maz rpg), pa vidu iespraužot mācības (kuras viņam nepatīk, bet atzīmes ir ok). Es viņu neuztveru par mazu bērnu jau ilgi, kaut vai tāpēc, ka viņš ir sasniedzis savus 190cm, bet viņš arvien prātā ir tīneidžeris, es noteikti nezinu, kādas varētu būt interesantas grāmatas latviešu valodā tīneidž puikām. Es zinu, ka viņš ir izlasījis divas no "Spoku mednieku" sērijas, un tās viņam patika, pati neesmu lasījusi, nezinu par ko tur ir.
Hariju Poteru un Hobitu, lūdzu neieteikt, pret to viņam ir alerģija, tāpēc, ka tas, kas patīk māsai nav kruti. Varbūt kādam ar bērniem vai brāļiem šajā vecumā, ir kādi ieteikumi.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: