auksts_entelekt

Okt. 24., 2013 | 07:58 pm
No:: auksts_entelekt

ir recepte, bet pārstāvu viedokli, ka mūsu platuma grādos, bez speciālas pannas un pareizās uguns uzpariktes, nekāda labā paeļļa nesanāks. Tas drīzāk būs plovs ar jūras veltēm.
Recepte:
gareniski sagriež sarkano papriku, lai sanāk apmēram 2 cm šķēles. Pavisam īsu brīdi apcep uz straujas uguns. Tad ņem vist, trusi, vai kas nu ir no gaļas, un arī cep uz straujas uguns. Kad viegli aprauts brūns, tad sastum to visu pa pannas malām (lūk, te ir ļoti svarīga pareizā panna un uguns uzparikte, kas sastāv no uguns riņķiem, kurus var atsevišķi atslēgt un ieslēgt. Kad apcep pannas vidū, tad deg tikai pats mazākais deglis, kas ir pannas vidū, bet ārējie riņķi atslēgti) un vidū izber sasaldētus paeļļas dārzeņus (lielās, baltās pupiņas ar zaļās ar visām pākstīm). Pacep kādu brīdi un ar izstumj visu pa malām. Ņem sasaldētos jūras mošķus un izber pannas virsū. Atkal pacep. Tad vidū lej tomatus pasirte, kas atjaukti ar svaigi sarīvētu tomātu. Visu maisa kopā. Tomāti oksidē un noņem no pannas piedegumu. Tad ņem buljonu un uzlej, lai viss būtu apsegts un peldētu peldētu. Visu sautē uz straujas uguns ik pa laikam apmaisot, lai novārās šķidrums. Ja buljons uzlējies par daudz un gaļa jau pavisam gatava, tad to izlasa ārā. Kad novārījusies puse no šķidruma, tad ber rīsus. Daudzumu nepateikšu, jo grami mērījās attiecīgi no pannas lieluma - ēdāju skaita. Katrā gadījumā, kad paeļļa gatava, tā nedrīkst būt piezākā par pirksta platumu. Kā rīsi uzbērti, tad visu uzmanīgi izlīdzini pa pannu, lai ir vienmērīgi, nogriez mazu uguni un vāri (man sanāca precīzi 17 min.). Kad atlikušas pēdējās piecas min, tad liec atpakaļ gaļu, Paeļļa ir gatava, kad nav vairs ne grama šķidruma. Bet tas jānoķer uz minūti, jo savādāk piedegs. Īsi pirms griez nost uguni, ņem sākumā apcepto papriku un izliec pa perimetru:), tāpat kādu jūras mošķi. Tas ir garnīrs. Tad uguni nost un paeļļu apklāj ar papīra dvieļiem un nostiprina sānos ar knaģiem. Tai ir jāievelkas/jāatpūšas min. 5-10. Pasniedz ar sagrieztiem citroniem, kurus katrs pats uzspiež savai pannas pusei, cik nu gribas.
Pa vidu ir garšvielas - paeļļas kurkums, pipari, paprika. Sāli nav pieņemts lietot, tā nāk no tā, kas ir ticis buljonam vārot.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: