Okt. 24., 2013 | 03:00 am
No:: porkus
lielas jēgas prasīt "kā garšo" nav - aprakstīt garšu safrānam manuprāt nevar (izņemot, ja kāds to ir ēdis karotēm) - ir jāpagaršo ... salda pilnīgi noteikti nav, lai gan Irānā un citās blakus valstīs mēdz, pirms likšanas ēdienam klāt, izšķīdināt cukurā
parasti lieto ļoti maz (salīdzinoši ar citām garšvielām)
Iegūst no viena specifiska krokusa ziediem dabā izskatās šadi:
Droši pērkamā veidā izskatās šādi (attēls stipri palielināts + mēdz būt arī stipri tumšākā krāsā) :
Par pulveri nekad nevar būt drošs - kā jau minēja bieži jauc kurkumu klāt vai ko citu. Nosauktās cenas arī izklausās drusku aizdomīgas, bet par dzintarzemi nezinu - šinī galā īsta manta maksā aptuveni 8Ls par 1 gramu. minētie 'neta padomi', izņemot par krāsu, izklausās nedaudz aizdomīgi, bet ko nu es saprotu
bez paellas un konditorejas der atcerēties veco labo plovu - īstu bez safrāna negatavo
parasti lieto ļoti maz (salīdzinoši ar citām garšvielām)
Iegūst no viena specifiska krokusa ziediem dabā izskatās šadi:
Droši pērkamā veidā izskatās šādi (attēls stipri palielināts + mēdz būt arī stipri tumšākā krāsā) :
Par pulveri nekad nevar būt drošs - kā jau minēja bieži jauc kurkumu klāt vai ko citu. Nosauktās cenas arī izklausās drusku aizdomīgas, bet par dzintarzemi nezinu - šinī galā īsta manta maksā aptuveni 8Ls par 1 gramu. minētie 'neta padomi', izņemot par krāsu, izklausās nedaudz aizdomīgi, bet ko nu es saprotu
bez paellas un konditorejas der atcerēties veco labo plovu - īstu bez safrāna negatavo