Aug. 14., 2013 | 10:32 am
No:: susure

Nezinu neko par likumdošanu, informēju par praksi.
Nonākot slimnīcā, bieži vien ir jāaizpilda milzīga anketa ar jautājumiem no kurienes tu esi. Ja neesi no UK un nav apdrošināšanas, tev piestāda rēķinu. Likumi mainās reizi pusgadā, jo UK ļoti cīnās ar iebraucēju daudzumu.

GP ir jābūt obligāti. Ieej jebkurā surgery un pajautā vai pieņem jaunus pacientus. http://www.nhs.uk/Service-Search atradīsi tuvākos un atsauksmes.
Ir iespējams, ka prasīs dzīvesvietas pierādījumu. Piem bankas rēķinu kas atnācis uz adresi ar TAVU vārdu. A iespējams, ka neprasīs. Atkarīgs no ārstu prakses.

(***
Nezinu vai ir vispār iespējams izīrēt bez apskates. Gan jau ka ir. Daudzās pilsētās privātie nemaz tā neizīrē. Jāskatās kāda pilsēta. Aģentūras protams arī ir dažādas, bet lielākoties tomēr ir jārēķinās ar sliktiem darbiniekiem un milzīgām komisijām. Ar milzīgām komisijām es domāju pirmo pēdējo mēnesi, depozītu par to, ka tu nenones dzīvokli un vēl komisija aģentūrai 100-500. Kopā tātad pāris tūkstoši. Bet nu kā jau teicu, atkarīgs no aģentūras.
Vēl daudziem izīrētājiem un aģentūrām gribēsies bank statements. T.i. bankas izdrukas ar algām kā pierādījumu, ka vari to vietu atļauties.

Ā un atbraucot uz UK pats pirmais un svarīgākais ir atvērt bankas kontu un dabūt NI. ( ja uz palikšanu)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: