crescendo

Maijs. 16., 2013 | 04:17 pm
No:: crescendo

Pret masalām un masaliņām potēja arī agrāk, ja līdz tam potēšanas vecumam ( 13?) nebija paspēts izslimot. Kaut kā liekas, ka pret cūciņu arī, jaunā lieta ir vējbakas pote. Jo tagad ir.
Vējbakas un masaliņas un cūciņas mazi bērni izslimo parasti nesāpīgi, bet ja slimo lielāks cilvēks, ir lielāks komplikāciju risks, nu un ja grūtniece apslimst (un grūtniecēm imūnsistēma nospiesta, zarazas labi ķeras klāt), tad vispār šausmu lietas - tāpēc tās masaliņas meitenēm visām potēja. Nu, cūciņa puikām ar risku lielāku.
Saslimstības statistika būs absolūti atšķirīga no tā, kuru slimību skaties un kuras potes - ir vakcīnas, kas vienreiz aizsargā uz visiem laikiem, ir, kas īslaicīgi, ir, kas tikai pret niknākajām slimības formām, ir kas ir pierādītas efektīvas, ir, kas ir tādas nu tā utt utjp.

Pati īpaši naski nepotējos, jo slinkums meklēt laiku, kad organisms justos gana vesels.

Pret encefalītu agrāk potējos, pirms gada saņēmos antivielas noskaidrot, un pie abtildē saņemtā cipara izskatās, ka kaut kad nemanot esmu pārslimojusi un par poti kādu laiku par poti varu pilnīgi droši aizmirst. (Ar encefalītu slimo arī potēti, tikai vieglākā formā - kas nozīmē 'a pat nemaz nezināju'). Nu un antivielas pārbaudīt ir lētāk, nekā potēties.

Gripas potes efektivitāte vs komplikāciju risks katru gadu atšķiras, herd immunity gripai nepastāv, riska grupā neesmu, tāpēc nepotējos.

Difteriju+stingumkrampjus traumās dabūju.. man gan paprasīja, vai neiebilstu (nu, un vai pret difteriju nav jau iepotēts). Vispār pret difteriju un stingumkrampjiem potēties noteikti vajag, tā kā reiz ir efektīva pote un pret difteriju pūļa imunitātes efekts pricipā spēj pastāvēt, tāpēc arī mūsdienās ir salīdzinoši reti sastopama.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: