crescendo

Nov. 7., 2012 | 12:02 am
No:: crescendo

Tas nozīmē, ka tu iegūsti 2-4x dārgāku ierīci, uz kuras, protams, var droši vien pabrowsēt webu un kaut ko paspēlēt, bet grāmatas uz tā lasīt būs apmēram tik pat neērti kā laptopa ekrānā.

Uzmanību vajag pievērst tam, ko tu plāno tajā lasītajā lasīt. Ja girbēsi pirkt grāmatiņas no amazones, tad tev vajag kindlu. Ja no kādas citas vietas - tad droši vien NE kindlu, un tad nez.. veic aptauju, vai ir kāds, kas no tās vietas ir veiksmīgi nopircis un tevis noskatītajā modelī tekstu iedabūjis - teorētiski gandrīz visi (izņemot kindle) lasa DRM EPUB, ko tad gandrīz visi veikali (izņemot amazoni) arī tirgo - bet praksē mēdzot būt problēmas. Man ir bijuši vairāki lasītāji, bet reālas naudiņas par grāmatām sanācis maksāt tikai kindliem, tāpēc par piedzīvojmumiem ar Latvijas tirgotājiem nepastāstīšu.

Protams, ja lasīsi bezmaksas kontentu, šī problēma atkrīt. Calibre ir bezmaksas programma, kas principā jebkuru neaizsargātu tekstu pārvērtīs uz ko nu tavam lasītājam vajag. Bonuss kindle - ir ļoti ērti uz kindle nosūtīt weba rakstus caur google chrome pluginu (bet ar mazliet pacietības var jau to noorganizēt arī caur to pašu calibre gan jau).

Atskaitot 'kur pirksi grāmatas' un 'pārliecinies, ka tavam lasītājam ir e-ink ekrāns', viss pārējais jau ir tā, bonusi. Kindle ir ērts un kindle ir arī salīdzinoši lēts - bet sony reader un B&N Nook arī nav nekādas vainas.

Skārienjūtīgums, apgaismojums - tas ir vairāk lasīšanas ieradumu jautājums - ērti? Jā. Bet izšķirošas funkcijas, kuru neesamības gadījumā no lasītāja gūsi daudz mazāk prieka? nekādā gadījumā.
Katrā ziņā, ja šobrīd pārsvarā lasi papīra grāmatas un vārdu skaidrojumus internetā ik pa laikam neskrien meklēt, tad bez tām funkcijām mierīgi iztiksi un to iztrūkumu pat nejutīsi.

Un veiksmi :) E-lasītāji ir labi :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: