Sep. 30., 2012 | 11:04 pm
No:: inese_tk
garšai ir nozīme - ja linsēklu eļļa sāk garšot rūgti, tad tā ir jāmet ārā, jo ir oksidējusies un tajā radušies savienojumi, kas cilvēkam ir vairāk kaitīgi nekā veselīgi.
ilgi glabāt to tiešām nevar, jāglabā necaurspīdīgā iepakojumā, tumšā, vēsā vietā. tāpēc mani izbrīna, tas, ka lielveikalos nopērkamās linsēklu eļļas pārsvarā ir fasētas caurspīdīgā tarā. tas nekam neder!
bet vispār es arī ļoti PAR linsēklu eļļu. ļoti veselīga un, ja ir patiešām svaiga, tad ļoti, ļoti garšīga. galvenais pirkt necaurspīdīgā pudelē (aptiekās, piemēram), nepirkt lielus iepakojumus un uzglabāt ledusskapī.
vispār arī maltas linsēklas nav labi pirkt un ilgi glabāt. es ieteiktu pirkt nemaltas un pašam malt kafijdzirnavās pa bišķītim.
ilgi glabāt to tiešām nevar, jāglabā necaurspīdīgā iepakojumā, tumšā, vēsā vietā. tāpēc mani izbrīna, tas, ka lielveikalos nopērkamās linsēklu eļļas pārsvarā ir fasētas caurspīdīgā tarā. tas nekam neder!
bet vispār es arī ļoti PAR linsēklu eļļu. ļoti veselīga un, ja ir patiešām svaiga, tad ļoti, ļoti garšīga. galvenais pirkt necaurspīdīgā pudelē (aptiekās, piemēram), nepirkt lielus iepakojumus un uzglabāt ledusskapī.
vispār arī maltas linsēklas nav labi pirkt un ilgi glabāt. es ieteiktu pirkt nemaltas un pašam malt kafijdzirnavās pa bišķītim.