panacea

Jul. 2., 2010 | 12:35 am
No:: panacea

1. jā, teorētiski alerģija var būt no absolūti jebkā, jebkādās devās. tāpēc pilnīgi visām zālēm ir lietošanas instrukcijā rakstīts, ka var rasties alerģija. nu un, protams, kāpēc lai no marihuānas tāda nerastos.

2. alerģija izpaužas tikai otrajā reizē, kad tu ar alergēnu saskaries. īsumā un ļoti vienkāršojot ir tā, ka pirmo reizi, kad ļaunās molekulas ierodas tavā organismā, tad ķermenis ir tāds - vat da fak - un sataisa antivielas pret šito alergēnu. nākamajā reizē, kad ļaunā molekula atkal iekļūst organismā, tad visas tās antivielas tiek blieztas virsū un rezultāts ir alerģija. līdz ar to izriet, ka tā pati marihuāna nemaz nav pašam jāpīpē, ja tas ir tas kas satrauc, bet vnk ievelkot dūmus plaušās tur tas alergēns ir. nu un otro reizi dūmus elpojot būs alerģijs.

trešā iespēja protams ir tā, ka viss ir uz nervu pamata. to ļoti viegli ir pārbaudīt - lai cilvēks iepiļī antihistamīnu (pretalerģijas zāles) un tad paelpo tos dūmus. ja nekādas reakcijas nebūs, tad tā ir alerģija.

te gan pastāv ceturtā iespēja, ka ja viss ir uz nervu pamata, tad pretalerģijas ripa iedarbosies kā placebo un cilvēks slikti nejutīsies.

tāpēc vislabāk slepeni viņam iebaro to pretalerģijas zāli un tad novēro reakciju. būs tev zinātne praksē ar blind experiment - vai tas nav aizraujoši?? :D


avots: grāds farmācijā un topošs doktorgrāds farmakoloģijā

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: