supsab

Maijs. 31., 2010 | 05:35 pm
No:: supsab

praktiski katru reizi tur arī esmu. tur notiek tā - ap norādīto laiku, tas ir, 20:00 (+ 1 h kā nu kuram. ja vairāk +, var palikt žēl iztērētās naudas ;D ) sarodas parasti jau iepriekš vairākkārt redzēta publika, nereti kompānijās, bet labi iederas arī nekad nesastaptie un arī vientuļie tur. Ja iepriekš nav sagrūstīti krēsli, tā atbrīvojot deju placi, jaukākie un spēcīgākie to izdara. Visi sasēd ap malām, ja vajadzīgs, pārvelk apavus/vieglākas drēbes, bet bez tā mierīgi var iztikt. Ja vien neesi atnācis kerzās vai dubļainos gumijas zābakos. Ilga nosauc danci, sāk to spēlēt un cilvēki pa pāriem vien sanāk uz deju plača, zinātāji vispirms, pārējie noskatās/atminas un mēģina ielocīties tai ritmā un solī. Tas nav grūti, jo katrai dejai ir kāds motīvs, kas visu laiku atkārtojas. Ja sākumā nesaproti, kas un kā, tad uz dejas beigām jau solis tā iegājies, ka var pat mierīgi patērzēt ar partneri. Bet, ja nu lielam vairumam nekāda vīzē neiet uz priekšu, Ilga ir jauka - viņa aptur deju un izstāsta, kā jādejo. Taču nejaukt - lai gan dejai ir savi noteikumi, lielā mērā atļauts improvizēt, piešķirt dejai savu garšu. Pirmais dancis nereti ir Vidzemes žīga - deja, kur pāri mierīgi iet gatvē lienot un laižot, pēdējā - Zaglis, kur puiši sacenšas veiklībā un meitu ķeršanā :) Beidzas tā lieta ar 23:00, kā rakstīts.
Tā kā esi puisis (tā šķiet), tad Tev vispār nevajadzētu būt problēmām, noskati, kuru gribi, un ej lūgt. Ja kāda atteiks, tas būs brīnums. Pat neprašam. Un cilvēki lielākoties te ir īpaši draudzīgi un atvērti.
Vērts iet ir noteikti - kaut vai tikai izmēģināt. Jo citur tādas 'tautiskās disenes' nav (es nerunāju tieši par RTU, bet par dančiem vispār). Pēcāk ir patīkams fizisks nogurums, pozitīvas emōcijas atliku likām un sajuta, ka labi pavadīts vakars :) Atnāc!
P.S. Neaizmirsti tos studenta 2 ls un apliecību. Kā arī kādu šķidrumu, ko padzerties.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: