primavera

Mar. 23., 2010 | 10:00 am
No:: primavera

Augst'vertīgāki vīni skaitās tie, kas vākti uz vietas un uz vietas arī pildīti. Repektīvi vīnogas nebraukā pa puspasauli apkārrt, lai satiktu savu pudeli.

Ja izvēlās saldos vīnus, tad labāki skaitās tie, kas nav mākslīgi saldināti. Piemēram, ir vīnogas, kas ir uzņēmīgas pret cēlo puvi (botritis cinera), kas sacukuro vīnodziņu, no tās tad arī gatavo saldi vīnu, respektīvi karamele vai alkahols netiek cilvēka pievienots. Vai vēl ir tā saucamais IceWine- kad vīnogas tiek novāktas vēlu, vēlu rudenī, vai pat, kad sniegs jau uzsnidzis. Tad viņas ir pārgatvojušās un cukura līmenis ir pietiekams, lai to māklsīgi nevajadzētu pievienot. Visi šie vīni ir salīdzinoši dārgi! :(

Par sauso vīnu kvalitāti- uh tur var ilgi, ilgi spriest. vienīgi atceries, ka uz Spānijas vīniem reserva un grand reserva nepaļaujies, tam nav nekādas saistības ar vīna kvalitāti. Līdzīgi ir ar Jauno Pasauli, tur nav nekāda vīnu aizsargājoša likumdošana (tikai tagad sāk parādīties), tāpēc uz pudelēm var rakstīt ko grib! :)

Eh, skaista tā vīna pasaule! :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
    
Ziņa: