Feb. 3., 2010 | 09:44 am
No:: atis

Iglu iekšā ir tikai daži grādi zem nulles, neatkarīgi no āra temperatūras, protams, ja sienās nav caurumi un tām ir normāls biezums. protams, īstā kondīcija tiks panākta tikai pēc dažām dienām, jo izelpotais kondensāts uz sienām sasalst un visas šķirbas tiek šādi aiztaisītas.

ieejas caurumam jābūt max. mazam un to var aizklāt ar paklājiņu. Uz grīdas pietiks ar paklājiņu vai diviem (ziemā jau labāk pašpiepūšamo, kas labāk izolē), var teiksim egļu zarus un tiem virsū paklājiņu. Vajadzētu guļvietām būt mazliet paaugstinātām no sniega grīdas, jo veidosies kondensāts un tad lai tas aiztek prom.

Guļammaisi, protams, labāk. Tādi, kas ziemas gulēšanai paredzēti, jo, ja nav 100% pārbaudīta celtniecības tehnika, var gadīties nakšņot nelielā brāķī, kurš nevis uztur siltumu, bet iekšā ir tāda pati temperatūra kā ārā. Nu var jau segas, bet tikai tad, ja 1 nakts paredzēta, jo šausmīgi sasūksies mitrumu. Bet segas ir grūti pārnēsāt.

un nekādā gadījumā iekšā nekurināt gāzes degļus :) var ar tvana gāzi labi aizmigt, it kā jau zināms, bet ASV kādi 5-10 cilvēki, nakšņojot teltīs, pašu celtās būdās ziemā, šādi katru gadu aizmieg uz visiem laikiem.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: