inese_tk

Jan. 28., 2010 | 12:20 pm
No:: inese_tk

jā, ir. ja neskaita aizpērn lauzto degunu, 1998. gadā nokritu no zirga un salauzu potīti. ģipsi valkāju 2 mēnešu, tik ilgi arī tie kauli auga kopā.
nekādu īpašu padomu nav. iesaku tiklīdz kāja vairs nesāp, kad kratās, tad neizmantot kruķus, bet lēkāt pa māju uz veselās kājas - būs vismaz vairāk fizkultūras un izkustēšanās. starp citu, ja pārāk maz kustās, rodas aizcietējumi. ja vajag pārvietot tējas krūzi, tad lekšana nelīdzēs, jo viss šļakstās ārā - es toreiz rāpoju un stūmu krūzi pa grīdu, ja neviens nebija mājās, lai palīdzētu.
man lika dzert šķidro kaļķi, kas ir nenormāli negaršīgs. varbūt palīdz, es toreiz biju sīka, nepievērsu uzmanību vai tam ir kāda jēga.
nezinu kādi tagad tie modernie ģipši, bet man toreiz bija ģipsis vulgaris, kuru nedrīkstēja slapināt, tāpēc ļoti grūti mazgāties. es kaukā ietinu to ģipsi plastmasas maisiņā un kaukā nezinkā līdu vannā atstājot to kāju karājoties pāri malai. ja ir tikai duša tad es nezinu kā vispār var nomazgāties.
visvairāk sāp pirmās 2-3 dienas, tad divu nedēļu laikā visas sāpes pamazām pagaist. vienīgais nepatīkami, ja kāja ar ģipsi ilgi karājas uz leju bez atbalsta. var turēt uz spilvena, būs ērtāk. pat, ja kāja nesāp, nevajadzētu nekādā gadījumā uz viņas balstīties.

tas viss ko pagaidām atceros. bet karoč šitas viss, ko aprakstīju attiecas uz lauztu veltņa kaulu un vispār man Tavs jautājums šķiet mazliet bezjēdzīgs, it īpaši ja nav norādīts, kas ir lauzts, jo katrā gadījumā ir savādāk un vislabākos padomus tāpat dos ārsts. zinu, piemēram, arī meiteni, kura salauza potīti, bet varēja un drīkstēja pat staigāt ar kruķiem viegli balstoties uz lauztās kājas.
ja ir lauzts, tad ir lauzts un vienīgais ko var darīt ir dzīvot mierīgi un gaidīt kamēr saaugs, cenšoties lietot uzturā vairāk produktus, kas satur kalciju. starp citu, ļoti, ļoti daudz kalcija ir sezama sēkliņās, tāpēc es, piemēram, mēdzu pa saujai piebērt bezmaz katram otrajam ēdienam ko gatavoju.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: