misame

Okt. 7., 2005 | 10:58 am
No:: misame

mmmbljadj (pardon my french)
Biju gandrīz uzrakstījis garu atbildi, kur analizēju dīzeļdegvielas saturu un saistību ar spirtiem, bet nejauši uzsitu uz peles "back" :(((
Tātad ideja īsumā - dīzelenes pamatsastāvā ir parafīni, jeb lielizmēra piesātinātie ogļūdeņraži. No jebkura šāda zvēra var vienkāršas reakcijas rezultātā iegūt attiecīgo spirtu. (piemēram, no ogļūdeņraža etāna var iegūt etilspirtu, piespiežot viņu izreaģēt ar ūdeni).
Papildus tam, jebkuram piesātinātajam ogļūdeņradim ir iespējamas daudz as izometriskās formas, kur katrai no tām var būt cita smarža, medicīniskā iedarbība, par krāsu gan nezinu.
No otra gala - normāli jebkuram dabīgajam cukuram būtu jāizrūgst līdz CO2 + C2H5OH. Bet, kā jau zināms, tā ir tikai teorija, reāli tur ir arī nedaudz aldehīdu, citu spirtu un vēl drazas. Piemēram, saldais šampanietis ne tikai smaržo, bet arī garšo "pēc acetona", jo rūgšanas procesā tur veidojas kaut kādi ketoni, kam daudziem raksturīga acetona smarža.

Tad vēl paliek apsvērums, ka tomēr viss augstākminētais ir bullshits ;) Ir arī teiciens, ka laba sarkanvīna korķim vajadzētu smaržot pēc bērna kakas. Kāpēc? :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: