Maijs. 28., 2009 | 12:08 am
No:: el

Ar Google maps tu varēsi skatīties kartes. Karšu pārklājums un materiāls tieši tāds pats kā http://maps.google.com. Varēsi sevi atras kartē, varēsi meklēt adreses, varēsi izplānot maršrutu, bet tā nav navigācijas programma. Viņa tevi nevadīs, neteiks kur un pēc cik metriem pagriezties, nepārrēķinās ceļu, ja kautko sajauksi, nesekos Tev līdz pa maršrutu, tikai rādīs, kur tu atrodies. Turklāt pastāvīgi ir jāmaksā par interneta "trafiku". Ja tavs mobilā operatora tarifu plāns nav datiem draudzīgs, tad tas būs salīdzinoši dārgi.

Par wayfinder navigator precīzi nemāku atbildēt, jo nekad neesmu lietojis (nav bijusi vajadzība). Bet ja nepieciešama navigēšana (braukt, nevis iet pēc kartes), tad google maps ir nelietojams un būs vajadzīga kāda speciāla programma. Ir arō tomtom mobilā telefona versija. apjautājies šim čalim- http://www.jy.lv/ Zinu, ka viņš izmanto tomtom programmu.

Es pats izmantoju Nokia Maps (pieejams tikai Nokia- http://europe.nokia.com/maps ).

Karšu materiāls pieejams bez maksas un "nolādējams" ar speciālas programmas palīdzību. Karšu materiāls atjaunojas un par jauno materiālu nav jāmaksā, tikai "jānolādē" uz telefonu. To visu var izdarīt pie datora- attiecīgi arī par datu plūsmu nav jāmaksā atsevišķi. Protams, ja karšu materiāls ieprekš nav "ielādēts" tas viss ir pieejams arī vienkārši braukājot pa karti, tikai tad caur GPRS. Datu apjoms vēl lielāks (dārgāk) nekā google maps, jo iekļauti ir arī interešu punkti un citas lietas.

Jāmaksā ir par balss navigāciju- no 7 EUR par 30 dienām līdz ~70 EUR par gada licenzi kādam atsevišķam reģionam. Tas salīdzinoši ir ērtāk un lētāk, ja bāzes vietā (mājas valstī) nav nepieciešama balss navigēšana.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: