degeneralis

Maijs. 8., 2009 | 01:57 pm
No:: degeneralis

1) Busa biļetes var iepriekš iegādāties internetā (www.flygbussarna.se). Par ātrvilciena biļešu iegādi onlainā nezinu, tās esmu iegādājies uz vilciena perona. Tur ir automāti, kur var norēķināties gan skaidrā naudā, gan ar karti. Saprotams, var arī nopirkt pie lodziņa, bet automātā ērtāk. Iesaku izmantot liftus, jo ar slīdošajām kāpnēm ilgi un garlaicīgi jābraukā, kas nav tas foršākais, ja ir koferi.

2) Ņem kādu no lielajām firmām (TaxiKurir, Taxi020, Taxi Stockholm, Stockholm Transfer), tām ir fiksētas cenas uz/no lidostas. Precīzu summu nenosaukšu, bet varētu būt ap 400-450 SEK no lidostas, ap 500 uz. (Uz lidostu prasa mazliet vairāk).

3) Eiro neņemt, jo tāpat nāksies mainīt. Veikali, kas pieņem eiro, nepiedāvā tos izdevīgākos kursos. Vispār jau, manuprāt, visērtāk ir paņemt līdzi mazāku summu skaidrā naudā, un tad pēc vajadzības izņemt bankomātos skaidro naudu, vai norēķināties ar karti. (Ja pareizi atceros, par skaidrās naudas izņemšanu nav jāmaksā, ja Tev ir Swedbank/SEB/Nordea karte, ja naudiņu izņem attiecīgās bankas automātos).

4) Izvairies no iepirkšanās uz Drottninggatan/Vaster Langgatan/Vecpilsētā, jo tur cenas ir neadekvātas un produkti švaki. Kaut kādus krāmus un suvenīriņus jau nopirkt var, bet ir daudz foršāki veikali. Izvairies no restorāniem un bāriem šajos rajonos, jo ēdiens būs neadekvāti dārgs. (Ir izņēmumi, bet tie ir jāzin). Ja gribi lētas un labas drēbes, ir HM veikals centrā (pie Sergels Torg), kur var dabūt lētas un kvalitatīvas drēbes. Dressman veikali Stokholmā parasti ir lētāki, nekā Rīgā. Ahlens (pašā centrā) kādreiz bija normāls (cenu ziņā), tagad nezinu.

Stokholmas labākais čehu alus ir krogā Soldaten Svejk, Sodermalm (uz Ostgotagatan). Tur arī ir lielisks ēdiens par ļoti labām cenām (6-9 Ls/otro, kas priekš Stokholmas ir ļoti lēti).

Kaut kā tā, ceru, ka palīdzēju :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: