bagdarama

Dec. 10., 2008 | 11:25 am
No:: bagdarama

Protams, vienkàrshàkà un sholastiskàkà no atbildém, bet : Valsts ir institūciju kopums, kas, balstoties uz tiesisku varu nosaka likumus un citas normas tautas vai vairāku tautu (etnisku grupu) noteiktā apdzīvotā teritorijā.
Valstij jābūt trīs pamatpazīmēm - teritorijai, iedzīvotājiem un suverēnai varai.

IMHO, diskusijà ar cripple_crow tu jauc divas dazhàdas lietas- valsti kà abstraktu konceptu un to, kà (ne)funkcioné Latvijas valsts. Jo, ja més runàjam par konceptu, tas savà pamatnozîmé nemaz neietver ne labu, ne sliktu pàrvaldîbu. Cita lieta, ka shobrîd par valsti tiek lielàkoties domàts kà par noteiktà (labà un pareizà) veidà funkcionéjoshu institûciju.

Pédéjais- par diktatûru: var jau bùt, ka rietumi man galîgi un neatgriezhami ir saédushi smadzenes, bet apgaismotà absolùtisma laiki ir garàm. Diktatùra, tas tikpat labi arî nozîmé pasha nevéléshanos domàt, paust savu viedokli politiskos jautàjumus un vélàk rîkoties, saskanà ar savu pàrliecîbu, lai situàciju uzlabotu. Diktatùra, tas izskatàs péc vieglàkà cela, kad kàds gudrais atnàks un visu mums te sakàrtos, bet més sàksim labi dzîvot. Tàda bérnu pieeja dzîvei, nevéléshanàs uznemties atbildîbu.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: