delvira

Katarinas atbilde, varbūt interesē.

Okt. 3., 2008 | 07:18 pm
No:: delvira

Atbilde: man tikai liekas, vai zivtiņai ir nedaudz saslējušās zvīņas? man šķiet, ka viņa nav lāga vesela, tādēļ viņai arī nepietiek spēka pretoties filtra vilkmei. Pirmkārt izdomājiet, kā norobežot filtru, tā, lai ūdens cirkulācija netiktu traucēta, bet zivs tam klāt vairs netiktu. Varētu līdzēt vairāki lieli, bet plakani akmeņi, kurus saliksiet visapkārt filtram. Var paņemt plastmasas restītes. Tādas zaļas. Esmu redzējusi pārdošanā dārza un mājas piederumu veikalos. Iespējams, atrodat vēl kādu citu risinājumu, galvenais nepielaist zivi pie tā filtra. Aparāts nav vainīgs, bet tas var vēl vairāk savainot zivtiņu. Savukārt, cauri brūcēm organismā var iekļūt infekcija.
Pieļauju, ka bēdīgais skats uz zivi ir "piesūkšanas: rezultāts. Pagaidām, norobežojiet filtru. Ja šodien neko izdarīt neizdodas, izņemiet to ārā vispār, kamēr neatradīsiet risinājumu. Kamēr akvārijā nav filtrs, pievienojiet ūdenim bactopur. katram gadījumam. Ja zivij ir tā infekcija, ko es domāju, bactopurs līdzēs. Nākamajā dienā nedariet neko, bet pēc tam katru dienu nomainiet 1/3 ūdens, lai zivs bez filtra neciestu no ūdens piesārņotības. Kad atradīsiet iespēju norobežot filtru, ūdeni var mainīt retāk. Es teiktu, ka akvārijā ar mākslīgajiem augiem, tas būtu jādara tomēr divas reizes nedēļā, jo ūdens šādā vidē piesārņojas daudz ātrāk. Nav taču augu, kas patērētu daļu no vielām. Visindīgākais no tām ir amonjaks. To zivis izdala pašas un tas nekur neizgaist, bet krājas ūdenī. šī viela indē zivis, vājina imunitāti, sagrauj elpošanas sistēmu, bet akūtos gadījumos, arī citu orgānu funkcijas. Tādēļ, ir jāseko līdzi akvārija tīrībai. iestādiet dzīvos augus un vide jūsu akvārijā būs daudz veselīgāka.
ceru, ka zāļu pielietošana un filtra norobežošana dos rezultātus. Tādā gadījumā, zivtiņas savainojumi sadzīs diezgan ātri. Spuras ataug ātrāk. Zvīņu atjaunošanās var prasīt mēnesi, vai divus. Bet visādi citādi, jūs esat malacis. Visu darāt pareizi. Jāpiebilst, ka zivtiņa var būt nemaz nav novārgusi, tikai no dzimšanas tāda neveiklāka. Zeltenēm tas, diemžēl, ir raksturīgi.
Lai veicas!

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: