bax55hqy8dlb

Okt. 2., 2008 | 09:26 am
No:: bax55hqy8dlb

augstāk minētais cilvēks centās tev pastāstīt kas jādara, vismaz pareizi viņš nosauca faktu, ka vajag routeri.

jauns bezvadu routeris mūsu banānu republikā maksā 25Ls so eiropā varētu būt 25Eur. iesaku ņemt bezvadu (wireless router) nevis parastos, jo cenu atšķirība ir ~5Ls, bet wi-fi mājās ir savi plusi.

no lētā gala routeriem varu ieteikt D-Link vai Edimax, ātrums ar ārpasauli būs 20-30Mbit, bet cena būs salda. no dārgākiem/labākiem viennozīmīgi ņem Linksys WRT54GL. ar to ātrums būs 40-60Mbit ar ārpasauli, nedaudz vairāk starp paša datoriem un Wireless būs visi 50Mbit. un dārgajā galā ir jau diezgan sakarīgi Gbit routeriem.

anyway viens vads jau tev tagad ir no tava modema (vai whatever to verķi tev sauc) līdz datoram, routerim tev līdzi nāks 1 vads, tā kā tev vajadzēs nopirkt vēlvienu vadu, ja nevienam no datoriem nav Wi-Fi (bezvadu internets). mūsdienās visiem laptopiem tāds ir un lielai daļai datoru ar tas ir iebūvēts.

par konfigurāciju - atver network settingus datorā, kurš pašlaik ir pieslēgts internetam, noraksti IP, subnet, gateway un DNS ierakstus, tos tev būs jāieraksta routera settingos pie WAN un iespējams būs Clone MAC jāizmanto, ja provaiders netu piešķir pēc MAC adresēm. kā routeri piedabūt pie dzīvības var izlasīt setp-by-step manuālī vai pasaukt kādu zinošu cilvēku uz "movies&beer", tas daudz laika un piepūles neaizņem :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: