Jul. 30., 2008 | 02:29 pm
No:: crash_and_burn

Man ir divi iemesli, kāpēc pret:
1) Nav jau ko likt vietā. Skan mazliet stulbi - bet ja tu man parādīsi 51 cilvēku, kas potenciāli piedalītos vēlēšanās, un ko būtu vērts likt saeimā + kuri varētu savā starpā normāli strādāt, tad šis arguments būs atspēkots. Pagaidām starp potenciālajiem kandidātiem redzu tos pašus, kas pašlaik saeimā + TP2 + JL2, līdz ar to vecais teiciens par tiem pašiem vēžiem citās kulītēs...
2) Man kautkā nav vēlmes, lai sāktos haoss, kad opozīcijā un ārpus saeimas atstātās partijas pie katras mazākās izdevības sāks vākt parakstus (vajag tikai 150k), lai atlaistu saiemu, saeima šo ierosinājumu noraidīs un būs referendums, un atkal vēlēšanas - ar šo visu tiks pamatīgi samazināta vēlētāju aktivitāte, līdz ar to partijām vajadzēs daudz mazāk balsu, lai pārvarētu 5% barjeru un tiktu saeimā, un haoss ies pa apli.

Es piekrītu, ka vajag mehānismu, lai saiemu pilnīgi/daļēji varētu atsaukt, bet šie konkrētie grozījumi pašreizējā politiskajā vidē Latvijā, nedos neko labu.
Tad jau drīzāk vajag izveidot mehānismu, kurš ļauj vēlētājiem atsaukt konkrētu personu/partiju/visu saeimu (piemēram, ja to ierosina tik pat liels skaits, kā par viņu/viņiem balsoja + apstiprina 50% no pārējās saeimas), un gadījumā ja tas tiek izdarīts, tad atsauktajiem cilvēkiem būtu liegts piedalīties šinī saeimā un nākamajā :) Vismaz mainītos sastāvs saeimā.

P.S> Tas ir tikai mans personīgais viedoklis par šiem grozījumiem pāšreizējā Latvijas politiskajā vidē. (Tie nav uz faktiem balstīti argumenti)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: