sw

Jul. 25., 2008 | 08:08 pm
No:: sw

Aizbrauc uz sava rajona VIDu un parunājies, tur Tev visu pateiks precīzāk, bet lielos vilcienos (un mazos vagonos) ir tā, ka:
- Tev būs jāreģistrējas kā pašnodarbinātai personai. Šim nolūkam VIDā būs jāuzrāda līgums ar Tavu darba devēju, kur jams ir ierakstījis, ka par LR piemērojamajiem nodokļiem atbildi Tu pati. Laikam 10 dienu laikā (vai kkā tā) Tev uztaisīs pašnodarbinātā apliecību;
- katru gadu līdz noteiktajam datumam Tev būs jāiesniedz VIDam ienākumu deklarācija (laikam līdz kaut kādam apīlim);
- katru ceturksni (= reizi 3 mēnešos) būs jāmaksā par sevi soc. nodoklis. Minimālā summa, no kuras tas jāmaksā, ir 150 Ls mēnesī (bet jāmaksā viss kopā reizi ceturksnī). Tur katru gadu sarēķina pa jaunam, cik % no tiem 150 būs jāmaksā nodoklī, šogad sanāk laikam kaut kādi 46 Ls, ceturksnī ir jāsamaksā ~ 138 Ls. Soc. nod. maksājuma summu iespējams samazināt ar attaisnotajiem izdevumiem, krājot čekus par ārstu apmeklējumiem, benzīnu, etc;
- reizi ceturksnī Tev būs jāmaksā ienākumu nodoklis, tas laikam tiek apreķināts no datiem par Tavu algu, ko VIDam nosūta Tavs darba devējs. Tā sistēma man gan nav īpaši skaidra, bet no VID konsultantiem procesa gaitā iespējams dabūt lapiņu, kur sarakstīti datumi, līdz kuriem, un summas, kādas jāsamaksā.
Tā tas kopumā arī notiek. Ķēpa, bet nekas briesmīgs, kad pierod. Galvenais, iet un izmantot VIDa piedāvātās konsultācijas.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: