oblica

Jul. 2., 2008 | 12:14 pm
No:: oblica

1) CL nav tāda autoratlīdzības līguma, pēc būtības tas ir uzņēmuma līgums CL izpratnē, t.i., "viena puse uzņemas izpildīt otrai par zināmu atlīdzību ar saviem darba rīkiem un ierīcēm kādu pasūtījumu, izgatavot kādu lietu vai izvest galā kādu pasākumu". Autoratlīdzības līgums noteikti ir zem šī + papildus speciālās normas, bet vispārīgā būs CL. Tās būs cilviltiesiskas attiecības jebkurā gadījumā, nosaukums lietas būtību nemaina, tikai Tavas nemantiskās tiesības uz dizainu papildus tiek droši vien tajā līgumā atrunātās.

2) CL 1587. der piesaukt un nocitēt jebkurā pretenzijā :). Ja līgumā nav atrunāti %, tad likumisko nokavējuma procentu apmēru un tiesības tos pieprasīt nosaka 1759.pants, uz kuru pamatojoties arī vari prasīt %, apmērs - 1765.pantā. Tavā gadījumā tie būs 13% gadā (ja nav mainījusies refinansēšanas likme uz 01.07.) Jāsarēķina, cik sanāk 1 dienā, cik kavētas dienas - nu, ja tur parādā viņi Tev ir 500 LVL un ir kavējuši 200 dienas, tad 500 x 13% / 365 * 200 = 36 LVL - summa nav liela, bet vienas vakariņas sanāk. :)

3) nu, tak paprasi kādam pusjuristam vai juristam, lai uzraksta un nosūta. Ap 30 LVL tāda pretenzija varētu maksāt (gan jau, ka ir arī, kur lētāk).

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: