ja es vedu ārzemnieku gastronomiskā ekskursijā pa centrāltirgu
Mar. 3., 2008 | 04:06 pm
No:: lavendera
ko es varu viņam parādīt, sarunāt pagaršot, ieteikt nopirkt?
Šosestdien vienam francūzim tā bija Lāču rupjmaize, kaņepju sviests, nēģi. Viņš pats ieraudzīja žāvētus ābolus, iekāroja karsti kūpinātu skumbriju ar sieru, biezpienu nopirka, apēda un bija sajūsmā, bet Kāruma biezpiensieriņus kategoriski atteicās pat pagaršot. Talsu ritulis viņam patika. Skatījās uz auzu cepumiem, bet tos mēs nenopirkām, jo es nemācēju paskaidrot, kas ir to sastāvdaļas.
Vēl kaut ko specifiski latvisku varējām atrast, kas man neienāca prātā?
Šosestdien vienam francūzim tā bija Lāču rupjmaize, kaņepju sviests, nēģi. Viņš pats ieraudzīja žāvētus ābolus, iekāroja karsti kūpinātu skumbriju ar sieru, biezpienu nopirka, apēda un bija sajūsmā, bet Kāruma biezpiensieriņus kategoriski atteicās pat pagaršot. Talsu ritulis viņam patika. Skatījās uz auzu cepumiem, bet tos mēs nenopirkām, jo es nemācēju paskaidrot, kas ir to sastāvdaļas.
Vēl kaut ko specifiski latvisku varējām atrast, kas man neienāca prātā?