degeneralis

Nov. 29., 2007 | 05:16 pm
No:: degeneralis

Nu, ja viens no bērnu vecākiem ir LR pilsonis, tad var bērnu reģistrēt kā LR pilsoni neskatoties uz dzimšanas vietu u.t.t. - reāli situācija ir tāda pati, kā ar nepilsoņu bērniem, kuri piedzimst Latvijā:

Latvijas pilsonība tiek piešķirta gandrīz automātiski - vecākiem tikai jāpiereģistrē. (Un, ja pareizi atceros, tad jau bērna dzimšana jāreģistrē arī ja bērns it kā automātiski kļūst par LR pilsoni).

Iestādes.. nu, iestādes uzzinās agrāk vai vēlāk, un tad sūtīs draudīgu vēstuli - atsakies no pilsonības, vai mēs to atņemsim. Ja atņem, tad it kā esot baigās grūtības atgūt to. Ja brīvprātīgi atsakās, tad process ļoti vienkāršs - vajag tikai atteikties no otras valsts pilsonības, un tad var atgūt LR pilsonību.

Man personīgi arī nepatīk šī likumdošana - čakars. Īpaši ņemot vērā, ka vajadzētu vismaz noteikt ārkārtas gadījumus, kuros pieļauj dubultpilsonību. Man viena draudzene Zviedrijā izglītojās par juristi, a lai viņa varētu savu darbu veikt (strādāt tiesā) - vajag Zviedrijas pilsonību.

Nav īsti normāli lojālam LR pilsonim likt izvēlēties starp atteikšanos no pilsonības vai iespējām strādāt savā profesijā.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: