Mar. 20., 2005 | 09:31 pm
No:: andzha

Šis ir dikti labs jautājums. Es domāju, ka visi, kam kādreiz ir bijusi Nintendo Entertainment System tipa konsole, ir domājuši par to :).
Fiška ir tajā, ka pistole neraida nekādu signālu. Pistolē iekša ir gaismas diode, kas spēj uztvert signālu (gaismu). T.i. signālu raida pats TV (daudzi ilizonisti izmanto šo psiholoģisko štelli, ka cilvēks to, kas dzīvē tikai raida(pistole), nevar iedomāties esam par uztvērēju). Savukārt signāla raidīšanas metodes ir divas.
1) Uz melna ekrāna ir balti laukumi (kā Pīļu medībās vai Disku šaušanā). Pistoles "gaiļa" nospiešana liek sāk darboties gaismas diodei. Ja pistole ir pareizi notēmēta, diodei pietiks fotonu, lai noreāģētu un nosūtītu signālu uz konsoli par to, ka IR! :)
2) Brīdī, kad tiek nospiests "gailis", konsole dod signālu teļļukam nokrāsot visu ekrānu baltu. Elektronu kūlim kineskopā ir vajadzīgs laiks, lai to izradītu. Konsole nomēra laika starpību (mikrosekundes) starp "gaiļa" nospiešanu un brīdi, kad diode uztver pirmos fotonus (gaismu), tādejādi izrēķinot, kur tieši tobrīd tēmē spēlētājs.

Iespējams, ka mūsdienās ir krutākas uztvērējierīces, kas prot atšķirt dažādas krāsas gaismu, bet pamatprincips, es domāju, nav mainījies.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: