dusk

Jautājums tiem, kas stāv klāt tehnoloģijām

Aug. 28., 2007 | 11:17 am
No:: dusk

Situācijas ievads: Es te kādu laiku dzīvojos pa laukiem. Te tiek izmantots tāds interneta provaideris www.kopideja.lv. Tas tiek reģistrē MAC adreses, filtrē tīklu, bloķē un ierobežo ārzemes.
Problēma: MAC adreses reģistrēt, lai saglabātu skaistu zoo man liekas stulbums (he he man izravēja šo ierobežojumu). Neiet p2p nekāds! Vietējie DC++ gļūko, torrenti ar. Vecie labie simptomi meklēšanas gļūki pluss ātruma downgrade. Protams, nestrādā arī viss, kas balstās uz šo tehnoloģiju, piemēram, dažādi downloaderi (iekš Blizzard piemēram var tādu apskatīt), tv apraides, legālās mūzikas lejupielādes. Pēc ilgas spīdzināšanas džeki atzinās p2p ārzemēm vispār atslēguši un limitē trafiku, iekšienē ar p2p graiza.
Jautājums: Vai tas ir likumīgi? Cik likumīgi ir to nenorādīt klientam? Kas tā par brehņu, ka visi provaideri lv tā darīs? Man kā Rīgas cilvēkam nav saprotams šitais marasms. Lattelecom neko neapgriež viss strādā kā rakstīts 512 kbps dienā, naktī, ārzemes, lv – vienalga. Mazie provaiderīši Rīgā vispār pa 10 Ls piedāvā mistiskus neapgraizītus ātrumus. Kas par herņu notiek, kapēc lietotājus moka?

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: