panacea

Feb. 27., 2007 | 11:27 pm
No:: panacea

tā ir, jā. piedevām, jo vairāk skalini jo stiprāk ir. es arī esu farmaceite topoša, bez tam ne gluži tā, kas aptiekā strādā, bet tā kas zinātni bīda. un jā placebo ir pašiespaidošanās.

ir tā, ka tāds baigi konkrēts viedoklis farmakologiem nemaz tik daudziem nav. mana draudzene, kas strādā homīšaptiekā saka, ka palīdz. es pati uz savas ādas mēģināju - arī man līdzēja un it īpaši bērnībā.

runāju reiz par šito ar vienu farmakoloģijas profesori. viņa izteica viedokli, ka mēs (vismaz lielākā daļa) esam pārķīmiķoti, tamdēļ dažkārt neiedarbojas.

mans viedoklis varētu būt apmēram šāds: zinātne virzās iekšā mikropasaulītē aizvien vairāk. farmakoloģija, tāda, kāda ir tagad, kad ir zināmas zāļu formulas, saistīšanās ar attiecīgajiem receptoriem, molekulārie mehānismi, pastāv pavisam nesen. un tāpēc no vienas puses es uzskatu, ka noliegt homeopātiju ir stulbi, bet arī atzīt homeopātiju par vienīgo pareizo ārstēšanas metodi - tikpat stulbi (tāpēc man nepatika tā vecvagare, jo tas bija viņas uzskats). man jau liekas, ka vajag vienkārši katram paņemt to kas pašam der un ja der un palīdz, tad laimīgi jādzīvo tālāk.

bez tam tas jau nav tikai ar homeopātiju, arī ripas mēdz būt tādas, kas vienam cilvēkam izraisa toksisku efektu, bet citam neizraisa efektu vispār. katrā gadījumā - var taču vienmēr izmēģināt homīšlīdzekli, ja ir tāda vēlme, un ja nelīdz tad ķerties pie kādas šaibas :)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: