unknown_entity

Apr. 7., 2021 | 02:05 pm
No:: unknown_entity

Es parasti piedāvāju noteiktas tēmas, ko studentiem veikt prakses laikā. Viņi paši nāk, un saka, ka vēlas darīt a,b vai c no piedāvātā. Manas tēmas parasti ir izvēršamas vismaz uz bakalaura līmeni. Ja ir ok students praksē, dabon bakalaura darba tēmu/vadātāju. Ja ir ļoti ok students, tad pats beigās piedāvā izvērst līdz magam. Tas ir tas brīdis, kad es mēģinu viņu noalgot.

Tā kā es neesmu akadēmiskais personals, personiskā interese ir vnk pastumt vispārējo līmeni uz augšu, novelt daļu sava darba (lai gan nereti vadīšana aizņem krietni vairāk laika, nekā pašam izdarīt, bet "rubber ducking" palīdz atklāt problēmas caur svešu perspektīvu) un beigās iegūt perspektīvu kolēģi.
Viena baķa gadījumā solīja kautkādas 40, laikam, naudiņas. Novadāju, bet tā arī neredzēju. Tā kā neviens neuzbāzās, pats kautko iespringt dēļ tādas naudas pat necentos :)

Zinu, ka doktorantiem un dažās akadēmiskajās pozīcījās vajag n punktus periodā dabūt. N, cik esmu redzējis savā iestādē, nozīmē divus magus vai mags + 3 baķi. Labs organizators dabon 2-3 labus magus, kas organizē veselu varzu baķu. Dabon akadēmisko strīt-kredu, pilda kvotas (kas nepieciešams pozīcijas saglabāšanai), nereti sanāk bīdīt pat zinātni, ja postdoks+doks+magi+baķu piramīda ir pareizi saslieta (kā tam vajadzētu būt). Rezultātā šāda organizācija ģenerē publikācjias ar atsaucēm.
Mums viena projekta vadītājs gadā savu vārdu dabūja pat uz 2x doku, 5x magu un ~30 baķu dabiem + viņu ģenerētajām publikācijām. Un tas tikai uz absolventiem. Doktoranti procesā arī vēl ģenerē publikācijas. Ģeniāls organizators.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: