crescendo

Okt. 28., 2016 | 09:00 am
No:: crescendo

Lipīgs apmēram tāpat, kā lipīgas ir aukstumpumpas. Ar siekalu apmaiņu, kopīgu trauku lietošanu, ne no tā vien, ka sēdi netālu no kāda. Pie tam, potenciāli visnotaļ infekciozs esi vēl pusgadu pēc slimošanas beigām, un jebkurā brīdī vēlāk dzīvē, kad imunitāte biš palaižas un vīruss reaktivizējas (kas norisinās bez simptomiem).Var jau sevi pārliecināt, ka brīdī, kamēr jūties draņķīgi esi īpaši infekciozs - bet nu jā.... Cits, ka par sevi jāparūpējas un pāris dienas -kādu nedēļu jātver dzīve vieglāk.
Pirms sāc domāt kur saķēri, atceries, ka inkubācija šitam ir vismaz vairākas nedēļas, līdz pat pāris mēnešiem.



Šādi jautājot 'vai kāds ir saskāries' dzirdēsi šausmustāstiņus, bet realitāte ir tāda, ka saskārušies ir lielākā daļa, vairākums to vienkārši nezin - nu, kārtējais vīruselis ar biš sāpošu kaklu, pāris dienas bija un pārgāja. Meklēt jau sāk tikai tad, ja ir nopietnākā formā trāpījies. Reizēm - vienkārši pie ilgstoša noguruma, jo reizēm EBV sekas ir izteikts nogurums, kas vēlāk pēc apmēram diviem gadiem pēkšņi pāriet.
. Bet tad analīzes uzrādīs 'hmm, pārslimots' nevis aktīvu infekciju - vai tu šos divus savās analīzēs māki atšķirt, arī jautājums.

Lai gan lielais vairums izslimo ļoti viegli, komplikācijas mēdz būt - bet specifisku medikamentu, kas tās komplikācijas diži nu novērstu arī nav. Standarta 'daudz šķidruma, svaigs gaiss, lietu tveršana vieglāk' rekomendācija līdz arī šeit - un jebkas, ko uzskati par pretvīrusu lietām gan jau neskādēs.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: