Aug. 16th, 2022 @ 01:26 pm (no subject)
About this Entry
[info]zazis:
(no subject)
Man vispār nepatīk diskutēt par definīcijām, jo tās parasti aiziet absurdos. Definīcijas ir radītas cilvēkiem, nevis cilvēki definīcijām.

Bet skaidrs, ka daudzi mēģina devalvēt genocīda jēdzienu. Ja katoļu baznīca ir vainīga genocīdā, tad kur ir tiesa un atbildīgo pakāršana vai vismaz mūža ieslodzījums? Ir jau gan diezgan daudz laika pagājis, bet pēc ziņām tās skolas eksistēja diezgan ilgi, un Vācieši joprojām atrod kādu nacistu nometnes sargu, kuru notiesāt paraugprāvā.

Tajā ziņojumā ir runāts par kultūras genocīdu. Lai jau būtu, man nav stingru iebildumu. Pats termins kā tāds gan ir bulšits. Kultūra nav nekas tāds, ko varētu salīdzināt ar cilvēku nonāvēšanu. Turklāt mēs esam ļoti selektīvi, pret kādām kultūrām to attiecinām, un pārāk romantiski, ka indiāņu kultūra ir kaut kas ļoti vērtīgs.

Bet tur ir minēts, ka komisijai nebija tiesības to saukt par ģenētisko genocīdu. Nav skaidrs, kurš vispār šādas tiesības dod un kāpēc, bet laikam jau ir kādi atbildīgie, kas saprot, ka nedrīkst kuram katram ļaut katru pāridarījumu saukt par genocīdu, jo tas tikai vēl vairāk devalvēs šo jēdzienu.

Baznīcai acīmredzot šādu uzraugu nav, tāpēc viņi var teikt, ko grib, un tā kā nekādas tiesas tam nesekoja, kurā mēs panācām vismaz šī genocīda veicēja organizācijas izbeigšanu, tad jādomā, ka arī juridiski tam nav nekāda spēka vai nozīmes. Vienkārša grēknožēla. Manā reliģijā daudzi svētie grēknožēlas brīdī izsakās, ka viņi ir vislielākie pasaules noziedznieki. Daži arī bija noziedznieki, pirms pievērsās garīgajai praksei. Grēknožēlas ir labas, bet tāpēc burtiski uztvert, ko viņi saka savās grēknožēlas brīžos, nav čaritabli.

Galu galā šoreiz ne jau pati baznīca ieviesa šo kārtību, bet Kanādas valsts. Baznīcai tikai bija uzticēts izpildījums ar skolām, ko viņi (pārāk) centīgi arī darīja.
[info]extranjero replied to
on August 16th, 2022 at 07:59 pm
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: