Mar. 2nd, 2018 @ 02:33 am (no subject)
Vai tad stučītāja definīcija neietvēra to, ka darbības, par kurām tiek ziņots, ir bijušas ne-publiskas?
Šis neiģeru nīdējs savus uzskatus pauda publiski, līdz ar to, vai tad nav tā, ka tiesībsargājošo iestāžu informēšana par šo gadījumu nekādi nebūtu saucama par stučīšanu?
Ja es zvanu policijai, kad redzu, ka uz Brīvības ielas kāds uz sienas zīmē svastiku vai pimpi vai kādu klapē, tad es arī esmu stukačs?
About this Entry
[info]9h8p26gv:
[User Picture Icon]
From:[info]gnidrologs
Date: March 2nd, 2018 - 06:22 am
(Permanent Link)
Attiecīgajā keisā stukačs nav tehniski pareizs termins, bet mentalitāte, kas motivē atsevišķus tipiņus tā rīkoties ir līdzīga.
Otrajā gadījumā iet runa par pretlikumīgu darbību paziņošanu. Man pat nav īsti skaidrs pa kuru laiku kaut kāda murmulēšana sociālājos ekskrementātoros Latvija paspējusi kļūt potenciāli kriminālsodāma. Strauji tuvojamis Rietumeiropas degradācijas līmenim, kur jau labu laiku cilvēkiem jādomā par savu pareizrunu.
[User Picture Icon]
From:[info]svesinieks
Date: March 2nd, 2018 - 09:03 am

Vārds.

(Permanent Link)
Atnācu, lai ierakstītu ļoti līdzīgu komentāru.

Nevar noliegt, ka vīrs, kas nonācis likumsargu redzeslokā visticamāk ir patups pizģuks un nepelna cieņu. Bet man šķiet, ka līdz kriminālam gluži nedavelk, un krimināllikuma piemērošana šādos un līdzīgos gadījumos ir no daudziem aspektiem dārga un pretrunīga sabiedrības interesēm. Ja katru trako, kas raksta pretīgas un aizskarošas vēstules vai fb postus kriminālsodītu, tad varētu mierīgi sasniegt ASV cienīgus cietuma apmeklējuma rādītājus.

Par nosūdzēšanu. Es saprotu, ka no vienas puses, ir pilsoniski pareizi pateikt, ka kāds raksta riebeklības internetā, nepareizi parkojās, audzē marihuānu, nemaksā nodokļus utml. Bet tā emocionāli man liekas, ka tas ir arī tā Orveliski pidarasīgi, it īpaši gadījumos, kad tam cauri spīd vāji slēpts paštaisnums.
[User Picture Icon]
From:[info]gnidrologs
Date: March 2nd, 2018 - 11:38 pm

Re: Vārds.

(Permanent Link)
sūdzambībel rakstāmgalds
From:[info]9h8p26gv
Date: March 3rd, 2018 - 03:02 am

Re: Vārds.

(Permanent Link)
mutē kaka