[icon] Mājsaimnieču klubiņš -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Time:14:32
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]kakjux
Link:(Link)
Time:14:35
nopērk gaļu pēc izvēles, sagriež gabaliņos & ieliek marinādē.
marinādes arī gribi zināt?
(Reply to this) (Thread)


[info]kakjux
Link:(Link)
Time:14:39
Ieteikumi marinēšanai un gaļas sagatavošanai pirms grilēšanas, cepšanas:
- Gaļu marinē ne tikai tādēļ, lai tai piešķirtu labāku garšu, bet arī lai padarītu to mīkstāku un sulīgāku.

- Lai iemarinētu 1 kg gaļas, vajag 100–200 g marinādes.

- Gaļas gabaliņus pārlej ar marinādi, lai tie būtu pārsegti, taču nepeldētu — tas ļauj maksimāli saglabāt vērtīgās uzturvielas, kas ir gaļā.

- Viena no marinādes sastāvdaļām parasti ir skābe: etiķskābe, citronskābe, vīnskābe. Maigāku garšu var iegūt, marinējot gaļu kefīrā, jogurtā, arī skābenās augļu sulās.

- Minimālais marinēšanas laiks ir 30 min.

- Laika taupīšanas nolūkā var iegādāties gatavu marinādi. Ir arī speciālas mērces un glazūras, ko pārziež gaļai cepšanas beigās.

- Nopērkami arī speciāli garšvielu maisījumi grilētai gaļai un šašlikam. Ja garšo, tos var izmantot arī citiem gaļas ēdieniem.

- Tiek uzskatīts, ka grilēšana ir ieteicamāks gaļas ēdienu gatavošanas veids nekā cepšana uz pannas, jo ļauj labāk saglabāt produkta vērtību.
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kakjux
Link:(Link)
Time:14:40
http://forums.delfi.lv/search.php?f=110&search=%F0a%F0liks&match=1&date=0&fldsubject=1&fldbody=1

te tev visam mūžam, ko lasīt par dažādiem veidiem kā pagatavot šašliku
(Reply to this) (Parent)


[info]kreiza
Link:(Link)
Time:14:41
Es vistiņas parasti marinēju kefīrā, vēl piespiežu citronu sulu, un garšvielas, sāls, ķiploki, sīpoli- tas, kā tobrīd uznāk un kas ir pie rokas:)
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kakjux
Link:(Link)
Time:14:42
vistu es marinēju parasti vai nu apelsīnu sulā vai persiku jogurtā ;)
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kreiza
Link:(Link)
Time:15:00
Oho:) Būs jāpamēģina:)
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kakjux
Link:(Link)
Time:15:04
persiku jogurtā liek tādas maigākas garšvielas, bet apelsīnu sulai tādas jiftīgākas. pirmajā reizē, vismaz. lai izbaudītu to persiku garšu & apelsīnu skābenumu.
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kreiza
Link:(Link)
Time:15:08
Vai arī jāaicina Tevi uz pikniku- mūsu vistas + Tava marināde :))) Tad, kad būs siltāks....:)))
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kakjux
Link:(Link)
Time:15:14
mm.. bet ne ātrāk kā pēc kāda mēneša vismaz, jo es nesen ēdu gaļu & man ātrāk kā pēc kāda mēneša atkal nesagribēsies, visticamāk ;P
& tai marinātei jāstāv kādas 2 h.
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]kreiza
Link:(Link)
Time:15:21
Nu tad jau redzēs :)
(Reply to this) (Parent)

[icon] Mājsaimnieču klubiņš -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.