Mājsaimnieču klubiņš - Komentāri
|
| ||||
Ieteikumi marinēšanai un gaļas sagatavošanai pirms grilēšanas, cepšanas: - Gaļu marinē ne tikai tādēļ, lai tai piešķirtu labāku garšu, bet arī lai padarītu to mīkstāku un sulīgāku. - Lai iemarinētu 1 kg gaļas, vajag 100–200 g marinādes. - Gaļas gabaliņus pārlej ar marinādi, lai tie būtu pārsegti, taču nepeldētu — tas ļauj maksimāli saglabāt vērtīgās uzturvielas, kas ir gaļā. - Viena no marinādes sastāvdaļām parasti ir skābe: etiķskābe, citronskābe, vīnskābe. Maigāku garšu var iegūt, marinējot gaļu kefīrā, jogurtā, arī skābenās augļu sulās. - Minimālais marinēšanas laiks ir 30 min. - Laika taupīšanas nolūkā var iegādāties gatavu marinādi. Ir arī speciālas mērces un glazūras, ko pārziež gaļai cepšanas beigās. - Nopērkami arī speciāli garšvielu maisījumi grilētai gaļai un šašlikam. Ja garšo, tos var izmantot arī citiem gaļas ēdieniem. - Tiek uzskatīts, ka grilēšana ir ieteicamāks gaļas ēdienu gatavošanas veids nekā cepšana uz pannas, jo ļauj labāk saglabāt produkta vērtību. |
Mājsaimnieču klubiņš - Komentāri
|