lol - Vai nav LOL ?

About Vai nav LOL ?

Previous Entry Vai nav LOL ?1. Aug 2005 @ 10:37 Next Entry
Arī jūnija inflācijas dati nekādu pārsteigumu nav nesuši. Patēriņa cenu pieaugums vēl aizvien saglabājas salīdzinoši augsts, un patlaban nav ne mazāko cerību, ka tas varētu jūtami un paliekoši sarukt. Drīzāk otrādāk – līdz ar gāzes cenu celšanos strauji pieaugs arī siltuma tarifi, kā rezultātā rudenī varam sagaidīt jaunu cenu eksploziju.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]viestards
Date: 1. Augusts 2005 - 11:12

slepenais MK pretinflācijas plāns

(Link)
Kalvītis savā fermā slepeni audzē gāzes cūkas, kuru mēsli izdala daudz metāna, tādējādi cerot samazināt gāzes cenu. :)
[User Picture Icon]
From:[info]zii
Date: 1. Augusts 2005 - 13:01
(Link)
Drīzāk gan Kariņa demokrātijas celšanas plāns, kas sākās ar uzticēšanos sabiedrisko pakalpojumu regulatoram, kas, savukārt, atļāva paaugstināt tarifus. A viņam vaajdzēja saausīties un pateikt - skuju ziepes jums, nevis gāzes tarifus.
From:[info]kangaroo
Date: 1. Augusts 2005 - 14:11
(Link)
Un kārtējo reizi tiesāties starptautiskajā tiesā bez cerības uzvarēt. Krieviem ir pilnas tiesības paaugstināt cenas gāzei, jo mēs to dabujam par stipri zemāku cenu kā Eiropā. Vai Latvijas gāzei būtu jāstrādā ar mīnusiem un jākreditē patērētāji?
[User Picture Icon]
From:[info]zii
Date: 1. Augusts 2005 - 14:23
(Link)
Ammm... neesmu redzējusi LG kredītportfeli. Piedodiet, ja kļūdos, un naftas cenu palielināšanās rezultātā LG tik tiešām mūs kreditē, bet kaut kur iekšēji īsti neticu, ka tā ir. Piekristu, ja runa ietu par konkurētspējas pazemināšnos. Un kas ir LG akcionāri? Ja nemaldos, daļa to pašu krievu uzņ. Un, ja jau mēs savas cenas salīdzinām ar Eiropu, korekti būtu ņemt vērā vēl vienu apstākli - algu līmeni. Jo reāli Latvija ir visnabadzīgākā valsts Eiropā, tāpēc par mūsu situāciju viennozīmīgi izteikties nevarētu => eksistē tas pats multiplikatīvais efekts, un gāze ietekmē lielāko daļu tautsaimniec. sfēras. => cenas pieaugs praktiski visās raž. nozarēs.

BTW - neko teikt tēma lol|ā|... Kgan L-jas ekon. attīstība tiešām ir smieklīga - visi saslavējas par augsto IKP pieugumu, a noklusē to, ka mums ir viens no zemākajiem ikp uz 1 iedz. Nu bet tas tā - no superbaltoapkakliishu (veah) lola.
From:[info]kangaroo
Date: 1. Augusts 2005 - 19:03
(Link)
Tā jau domāju, ka aizies runas līdz Latvijas algām ;-)

Kāds sakars Latvijas algām un gāzes (kuru neiegūst Latvijā!) cenai? Pilnīgi nekāds! Gazpromam (kurš ir arī LG līdzīpašnieks) neinteresē Latvijas iedzīvotāju pirktspēja- nepatīk mūsu cenas, tad iepērciet kur jums dos lētāk! Ekonomika ir ekonomika un populisms ir populisms. Viss maksā tik, cik maksā. Ja valdība ir gatava kaut ko darīt lietas labā, tad var nolaist akcīzes nodokli (kas starp citu labi piebremzētu arī inflāciju, bet valdība nav gatava šim solim- pārāk gards kumoss).

Otrā, trešā, ceturtā un piektā nabadzīgākā valsts Eiropā par gāzi maksā tikpat. So what?

Starp citu, nabadzīgākā mēs esam nevis Eiropā, bet Eiropas Savienībā.

Kas attiecas uz IKP izaugsmi, tad tur gan piekrītu. Ja 1 pieaug par 7% tad iegūstam tikai 1,07. Bet Vācijā ar 0.5% no 10 iegūstam 10,005. Kas vienalga ir tās pašas ~10 reizes vairāk ;-)
[User Picture Icon]
From:[info]zii
Date: 2. Augusts 2005 - 11:03
(Link)
Gāzes cenām ir netiešs sakars ar algām. Es skatos no tāda rakursa:
ja palielinās gāzes cenas, palielinās resursu un tekošās izmaksas. Ja palielinās resursu izmaksas, palielinās gatavās produkcijas cenas. Straujāk palielinoties cenām un algām paliekot tai pašā līmenī, labuma apjoms, ko tu par savu algu vari iegādāties, ir mazāks. Protams, ir arī citi faktori.

otrs - palielinoties resursu izmaksām, samazinās uzņēmumu neto peļņa, līdz ar to [teorētiski] arī resursi darbinieku algu palielināšanai.
Gazpromam, protams, nekādas intereses par iedz. pirkstspēju nav, ja nu vienīgi tādā rakursā, ka nedaudz palielināsies LG debitoru apjoms. Bet arī - cik ļoti tas interesē viņus kā piegādātājus, ja pircējs ir LG. No tirgus viedokļa - nav iebildumu, mēs visi ieguldām ar vienu domu - lai nopelnītu. Bet nebūtu arī iebildumu, ja LG nebūtu monopola stāvoklis. kaut gan arī šeit ir vairāki apstākļi, jo piegādātājs pamatā ir Krievija.

Paldies par aizrād. - bija aŗi domāts ES. Arī par akcīzes nod. piekrītu. enivej - runāt mēs varam vai cik. Bet šie apgalvojumi prasa jūtīguma analīzi.
From:[info]zwobot
Date: 1. Augusts 2005 - 14:49
(Link)
vaidzeetu izdomaat kaut kaadus, hmmm, rezervuaarus vai sifonus vai balonu vai ko tamliidziigu (kaut vai biroja kreeslaa iemonteetu), kuros vareetu eerti... pirst... jaa! tak tiiraakaa dabasgaaze! Teiksim seedi ofisaa, ik pa laikam izdari to sifonaa, vakaraa aizej maajaas un un ir ar ko uzcept pankuukas vai galju ar siipoliem un uzvaariit makaronus. Vai arii teiksim gjimene plaano nedeeljas nogalee braukt pie vecmaaminjas uz Latgali, mashiina darbojas ar gaazi... nu juus saprataat...
[User Picture Icon]
From:[info]ib
Date: 1. Augusts 2005 - 15:19
(Link)
padomā tik, kas apr noietu zirņiem, pupām... lauksaimniecība plauktu un zeltu, ofisos visi rukātu un p... khem, nu sapratāt... izskatās, ka tauta glābta!!!
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba