Kur nopirkt? - ASV rozetes

About ASV rozetes

Previous Entry ASV rozetes7. Okt 2008 @ 13:47 Next Entry
Ja braucu uz ASV, tad laikam man jārēķinās ar to, ka nevarēšu savas kontaktdakšas iebāzt viņu rozetēs, ja? Vai tur vajag kaut kādu verķi pa starpu ar pareizu dakšu? Kur tādu nopirkt? Un kādu vajag? Un vai arī strāvas frekvence ir citāda kā pie mums? Vai vajag arī kaut kādu strāvas pārveidotāju? Vai arī abas šīs lietas var nopirkt vienā? Kur? Paldies!
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 7. Oktobris 2008 - 11:29
(Link)
strāvas frekvence mūsdienu elektronikai ir pie kājas. būtiski atšķiras spriegums - 110 V mūsu 220 V vietā. daļa elektronikas to veiksmīgi pārdzīvo, piemēram, klēpjdatoru barošanas bloki (skaties virsū, tur ir rakstīts input voltage diapazons, ja 110 iekļaujas tajā, viss būs labi). pāreja tikai nodrošina to, ka kontaktā var fiziski iebāzt, bet spriegumu nemaina. ir arī tādas, kas maina, bet tās ir smagas un lielas un ierobežotai jaudai.

daudz to kontaktdakšu ir?
From:[info]thehe
Date: 7. Oktobris 2008 - 11:33
(Link)
Grūti teikt, cik daudz, vēl jāpaskaita.. Nu ir portatīvais dators, telefona lādētājs, fotoaparāta lādētājs,.. hmm, laikam jau tas arī viss.
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 7. Oktobris 2008 - 11:37
(Link)
no šiem varbūt tikai datora lādētājs spēs darboties ar zemāku spriegumu. vai nu jāpērk tur uz vietas neoriģinālie lādētāji, vai nu tiešām jāmeklē transformators 110 -> 220. tā uzreiz gan nepateikšu, kur tādu atrast.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 7. Oktobris 2008 - 13:24
(Link)
var mēģināt veikalā "Elektronika" uz Tērbatas starp Eliz & Dzirnavu.

Vai arī uz vietas noteikti arī ir European transformer.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba