Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

jauna un kaislīga [userpic]
Sociālais diologs

BNS, 03.10.2005.

Premjers Aigars Kalvītis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs pirmdien svinīgi parakstīja vienošanos, kas paredz, ka no nākamā gada sociālo dialogu vadīs premjers.

(..)Līdz šim valsti sarunās ar arodbiedrībām un darba devējiem pārstāvēja labklājības ministrs, taču no nākamā gada labklājības ministrs sociālajā dialogā būs premjera vietnieks.

BNS

Premjers ar darba devējiem vienojas stiprināt sociālo dialogu

RĪGA, OCT 03 , BNS - Premjers Aigars Kalvītis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs pirmdien svinīgi parakstīja vienošanos, kas paredz, ka no nākamā gada sociālo dialogu vadīs premjers.
Krīgers pēc svinīgās Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) nolikuma grozījumu parakstīšanas Kalvītim uzdāvināja sestdien notikušās akcijas "Mēs pret nabadzību" plakātu, kuru ierosināja novietot Ministru kabinetā. Viņš premjeram nodeva arī visā Latvijā savāktos vairāk nekā 13 000 parakstu akcijas un arodbiedrību prasībām palielināt minimālo algu, ar nodokļiem neapliekamo minimumu u.c. atbalstam.

Krīgers arī uzsvēra, ka arodbiedrības šādus NTSP nolikuma grozījumus ir gaidījušas jau sen.

Svinīgajā pasākumā piedalījās arī labklājības ministre Dagnija Staķe, kā arī atbildīgie LDDK un LBAS pārstāvji.

Līdz šim valsti sarunās ar arodbiedrībām un darba devējiem pārstāvēja labklājības ministrs, taču no nākamā gada labklājības ministrs sociālajā dialogā būs premjera vietnieks.

20.septembrī valdības pieņemtie NTSP nolikuma grozījumi paredz, ka no nākamā gada padomes sēdes sasauks un vadīs premjers, taču tās sasaukt ierosināt varēs arī arodbiedrību vadītājs un darba devēju priekšstāvis.

Nolikums grozīts, lai uzlabotu valdības un sociālo partneru sadarbību, ceļot NTSP statusu un kapacitāti.

No nākamā gada NTSP sekretariāts no Labklājības ministrijas pārcelsies uz Valsts kanceleju.

Comments
Wow!

Tas gan ir progress! Pats premjers, vai zienies. Tas jau ir nopietns LBAS sasniegums, bija vērts protestēt! Esmu lepns.

Vari pastāstīt par to,
ar ko Tu lepojies?

Par ko lepns?

Esmu neizsakāmi lepns par to ka pats cienīglielskungs premjers tagadiņās sarunāšoties ar nabaga balto tēvu pārstāvjiem no LBAS. Vēl tas svinīgums ar kuru bērza tāss parakstīta, rieš asaru nabaga Baltā Tēva acī. Tā iraid viena liela kunga labestība pret viņa tautu, kur tie laiki, kad kas tāds šaizemītē redzēts.

Sk.

Nu Tu laid gandrīz kā [info]shanietis
;)