gardumi

9. Jūlijs 2003

00:09 - [info]mass - nabaga studentu jautraas vakarinjas...

Tomeer arii es te kautko teikshu :)

Atcereejos kaads gardums bija parastaa makaronu aplejamaa zupa ar dazhaam papildeedmanjaam peec izveeles.
Kad visa nauda pirms skateem bija izteereeta daargajaas labajaas akrila kraasaas un ploterdarbos un kad daargaas akrila kraasas cauraam naktiim tika klaatas uz pamatnes caur plotereetajiem trafaretiem, tad energjijas ieguvei mees apciemojaam tuveejo veikalu. Pa visiem sametaam 8 santiimus lai nopirktu 1 sausaas zupas pacinju. Paareejaas 5 tika nospertas. Veel protams aiz lielajiem reperu dzhemperiem tika ieripinaati paaris baltmaizes kukulji un shprotu bundzhas peec vajadziibas. Kameer 1 maksaa 8 santiimus paareejie divi ejot araa veel pakjer 2L kolu.

Īstas studentu vakarinjas, kas veel piedevaam dod adrenaliinu (tajaa veikalaa gan pavisam nedaudz, jo tur viss bija elementaari) un arii jautriibu jo neapreekties par izspiileetajiem dzhemperiem nav iespeejams.

10:30 - [info]ringlii - "sviestmaizes" ringlas gaumē:

2 personām vajadzētu:

3 kruasāni
2 grillēti vistu šķiņķīši
2 lielas salātu lapas
daži marinēti šampinjoni,
tomāts, gurķis
majonēze, baziliks

Vistas šķiņķīšiem gaļu atdala no kauliem. Kaulus atdod Kaķim vai iznīcina. Gaļu sīki sasmalcina un sajauc ar piciņu majonēzes (es atviegloju sev dzīvi un visu sablenderēju)
Kruasānus pārgriež uz pusēm (šķērseniski).
Sasmalcināto gaļu (ar blenderi sanāk tāda kā pastēte) uzsmērē uz kruasāna (diezgan biezā kārtā). Vienā kruasāna galā liek ("pielīmē") nelielu salātlapas daļu, kam pa virsu uzliek vēl nelielu piciņu "pastētes".
Tālāk seko mākslinieciskais darbs - pēc savas gaumes un patikšanas izkārto šampinjonus, "pastētē" iesēdina nelielu gurķa un tomāta šķēlīti, pārkaisa pāri baziliku, papriecājas par skaisto rezulātu un ēd - Ņammmm! :)
šampinjonus var aizstāt ar mazajiem smukajiem pipargurķīšiem :)

Vēl viens variants - ar lasi un garnelēm.
Vistas "pastētes" vietā ir biezpiens ar zaļumiem, salātlapa paliek savā vietā, lasis tiek likts mākslinieciskā nekārtībā, pāri pārkaisītas garneles, dilles un citronpipari. Arī ņamm :)

11:05 - [info]mako - Kā es vakar taisīju gulašu

Paņēmu teļa gaļu, sagriezu gabaliņos, apcepu brūnu. Sabēru katlā, uzlēju ūdeni - lai sautējas.
Tad sagriezu burkānus ripiņās, lielu sarkanu papriku sagriezu, apcepu - un klāt pie gaļas. Tad apcepu sīpolu sagrieztu (visu apcepšanu - kukurūzas eļļā). Un arī katlā. Tas viss sautējās kādu pusstundu. Piebēru maltu saldo papriku - daudz, gulaša garšvielas no Santa Marias.
Un kad gaļa mīksta - piespēru klāt gulaša mērces burciņu un luksus tomātu mērci - abi Spilves ražojuma.
Pie vārītiem jaunajiem kartupeļiem aizgāja vēderā uz urrā. [info]putnelis var apliecināt.

11:33 - [info]gorgona - Kokosriekstu mīļiem update

Nupat kolēģe mani sacienāja ar spāņu veikalā pirktu turon coco - šausmīgi saldu kokosriekstu tāfelīti. Man ir aizdomas, ka tiklīdz būs nākamā alga, tā iešu tādus iepirkt vairumā un ēst līdz nelabumam. Garšīgi.
Powered by Sviesta Ciba