[icon] fotografija - Jauna objektīva iegāde
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:User Info.

Subject:Jauna objektīva iegāde
Time:06:39 pm
Manam vecajam labajam Canonan 400D kit objektīvam fokuss ir aizgājis pie foto-dieviem (lasīt-motoriņš pagalam), tāpēc skatos kaut ko vietā. Pagaidām esmu noskatījusi EF 50 mm F1.8 II. Gribu bildēt pārsvarā portretus, varbūt kādreiz arī pa kādam sacensību un ainavu kadram ceļojumu laikā. Vai ir kādas atsauksmes par konkrēto stiklu? Vai nav dikti lēna fokusēšana? Pagaidām vēl šaubos -vai ņemt fiksēto mm objektīvu vai nē (28-90mm bija iepriekš). Tadam garākam galam atkal cipars dikti palielinās. Varbūt ir vēl kāds labs variants?
Un pie viena - vai ir kādas atsauksmes par veikalu 707.lv ?
Paldies jau iepriekš!
comments: Leave a comment Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]traai
Link:(Link)
Time:07:08 pm
canon ef 50mm ir loti loti jauks
(Reply to this)


[info]nistagms
Link:(Link)
Time:07:16 pm
Canon 50 mm f.1.8 ir lielisks objektīviņš, salīdzinoši lēts, bet baigi labs, kad vajag kaut ko pustumsā bildēt (vai arī vienkārši mazam asuma dziļumam), kā arī patīkami, ka tik maziņš - ļoti viegli un ērti. es gan nezinu, vai tas ir labākais portretiem, it kā neesot, bet bildēt jau var. manu pirmo piecdesmitnieku gan reiz viens draugs izmeta no somas - nu īpaši izturīgs uz kritieniem viņš tiešām nav, dabūju iegādāties jaunu, jo tā plastmasa tur pilnīgi bija saplīsusi. bet nu parasti jau no šitādām plīšanām var / vajag izvairīties.

kā labs no lētajiem variantiem der kita objektīvs, kas bija manam 550D, 18 - 135mm objektīvs, nav gaišs, bet par cenu ļoti forši tas, ka pielietojams gan kā platlenķis, gan arī mini televiks.
(Reply to this) (Thread)


[info]akwiinas
Link:(Link)
Time:07:22 pm
Man ir liela dilemma - pirkt pa lielāku cenu tādu, ar ko var redzēt kaimiņu aktivitātespretējos logos (*pārspīlēju) vai arī paņemt kādu gaišu stiklu, jo man jau līdz šim vienmēr ir šķitis, ka man tik tādi tumši stikli vien.. Turklāt, tagad salasījos,ka šis tāds viegls, tad jau ceļojot arī netraucēs fotosomas lielais svars. Un ja reiz savajadzēsies baigo stroķi kabināt klāt pie mana pavecā bodija, tad arī nebūs žēl ieguldīt lielu naudu jaunā spēlmantiņā.
Ar tām krišanām irkā ir :(
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]nistagms
Link:(Link)
Time:10:10 pm
nu es domāju, ka piecdesmitnieks jau par sliktu nenāks jebkurā gadījumā. ja pērk televiku, tad jau to arī labāk gaišāku pirkt, bet tas jau ir ievērojami dārgāk nekā 50nieks, kas laikam pat Elkoros kaut kur ap 60 ls maksā.
(Reply to this) (Parent)

[info]zivju_parstavis
Link:(Link)
Time:07:36 pm
Ir bijis manā īpašumā. Nedaudz garlaicīgs, pārdevu, pārāk mazs leņķis priekš crop fotoaparāta, respektīvi dabū visu laiku kāpties atpakaļ, lai iedabūtu kadrā, apnīk :). Šķiet, ka 35mm būtu vairāk ok, kaut vai tas pats kit 18-55mm. Pustumsā aizmirsti par autofokusu - meklējas un nevar to atrast, bet pa dienu ātri fokusējas.
(Reply to this) (Thread)


[info]traai
Link:(Link)
Time:10:30 pm
par garlaicību piekrītu! Man liekas, ka fiksētie visi tādi ir.
(Reply to this) (Parent)


[info]elina
Link:(Link)
Time:07:43 pm
labs stikls, raksturu audzinošs. sacensībām gan - nē
(Reply to this)

[icon] fotografija - Jauna objektīva iegāde
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:User Info.