P'n'P - Psihodēlija & Psihonauti.


12. Decembris 2006

(bez virsraksta) @ 17:39

Comments

 
From:[info]sick_among_pure
Date: 15. Oktobris 2009 - 22:37
(Link)
Tikai par heroīnu (vispār Latvijā ir tā problēma, ka arī latviešu narkomānu vidē tiek lietots krievvalodīgo slengs un ja arī lieto latviešu tad tas ir "lokāls", kādas konkrētas kompānijas izteiksmes veids nevis vispārējs).

Tātad: Heroīns - Gerič, Čornoje, Govno (ir arī citi, bet šī ir Svētā Trīsvienība). Latviski dzirdēti krievu valodas atdarinājumi - sūds (kas gan kr. val droši vien nāk no angļu "junk"), melnais, melnis, tumšais, heris utt. Bet parasti tiek lietotas krieviskās formas.

Lietotājs ir - Torčaks, nariks jeb ir dzirdēts Tornētājs. Nenarkomāni narkomānus sauc par narkašiem, narikiem, utt.

Lietot ir iedūrt, bet parasti lieto vārdu iemaukties, krieviski širnuca , zabojaņica no vārda "bojan" ar ko gan krievi gan latvieši visplašāk apzīmē šļirci (latvieši saka bojāns vai bajāns).
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 15. Oktobris 2009 - 23:11
(Link)
nav drusku par vēlu? :)
From:[info]sick_among_pure
Date: 15. Oktobris 2009 - 23:22
(Link)
Ne man to vajadzēja ne man par to uztraukties. Tas ka es to uzrakstīju obligāti neliek ieinteresētajai personai to izmantot. Tā var vienkārši to ignorēt. Kur ir problēma? Būtu paldies par to pašu pateicis. Es lai iegūtu šo informāciju 8 gadus heroīnam (un citiem opiātiem) atdevu. Tipisks latvietis, pat situācijā kur neviens nekā neprasa laba teikt vai teikt vispār, viņš vienkārši uzdirsīs, tāpēc ka pats ir maziņš un melns.
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 15. Oktobris 2009 - 23:31
(Link)
ej paguli

P'n'P - Psihodēlija & Psihonauti.