Decembris 17., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
optimiste
23:24 - Par gaišajām un tumšajām domām.

Slikts garastāvoklis = neveselības pazīme, tā uzskata Kacudzo Niši - grāmatas "Enerģētiskais uzturs: Makrobiotika" autors (un ne tikai viņš vien). Nelaimīgs, nomākts cilvēks vienmēr ir slims, jo slima ir viņa dvēsele. Bet dvēseles slimības allaž izraisa arī ķermeņa slimības. Grūtsirdība dvēselē rada slimības perēkļus ķermenī, jo tas nesaņem nepieciešamo dzīvinošo dabas enerģijas devu. Ar savām drūmajām domām cilvēks pārtrauc enerģijas plūsmu sevī, it kā aizgriež neredzamu krānu un atņem sev dzīvības un veselības spirdzinošo avotu.

Pārlūkojiet savas domas un jūtas! Atbrīvojieties no dusmām un aizvainojuma - tās ir barjeras, kas nošķir mūs no dabas dziedinošajiem spēkiem.

Arī Igauņu dziedniece Lūle Vīlma savās grāmatās uzsver garīgās veselības (domu enerģijas) saistību ar fizisko veselību. Dziednieces ieteikums slimību ārstēšanā - piedošana. Tikai piedodot sev, citiem cilvēkiem, konkrētai situācijai vai apstākļiem iespējams atbrīvot negatīvo enerģiju, jeb neveselīgās domas dusmu, naidīguma, vainas, apvainojuma vai citā veidolā.

Gaišais vairs nevar ienākt, ja tumšais tam aizšķērso ceļu.

Bet, ko darīt, ja liekas - nevaru piedot?! Lūle Vīlma iesaka - sāciet ar sevi. Piedodiet sev, ka esat nokļuvis šādā siuācijā. Sāciet ar vienkāršo! Un tad pamazām, palēnām jau būs vieglāk doties tālāk un piedot citiem.

NLP (neirolingvistiskās programmēšanas) praktizētāji iesaka iztēloties sev tuvu un mīļu cilvēku, notikumu vai jebko, kas raisa pozitīvas izjūtas. Un, gremdējoties šajās skaistajās sajūtās, sapņu tēlos vai skaņās, būs vieglāk piedot. Galvenais darīt to ar mīlestību sirdī! Lai izdodas!

Kad dvēsele ir mīlestības pilna - sliktajam tajā nav vietas.


(11 jau domāja labu | ir laba doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]afs
Date:23. Decembris 2004 - 14:11
(Link)
Tās Lūles Vilmas man galīgi nepatīk. Esmu izvairījies no tām grāmatām.
Esmu novērojis vienu sakarību. Cilvēkiem ir problēmas vai kas cits un tad nu sāk meklēt visādas grāmatas gan dzienieku, gan zintieku un tās pašas Lūle Vilmas, bet beigās nonāk pie Dieva un tur arī paliek pieņemot kristiešu ticību.
Lai jums veicas pareizu ceļu meklējumos:)
[User Picture]
From:[info]optimiste
Date:23. Decembris 2004 - 19:03
(Link)
Es gan esmu manījusi "kustību" arī pretējā virzienā. Katram savs, tā teikt.
[User Picture]
From:[info]afs
Date:23. Decembris 2004 - 19:57
(Link)
Katram savs:) Kas vairāk iepatīkas ar to arī dzīvo.:)
[User Picture]
From:[info]optimiste
Date:23. Decembris 2004 - 19:06
(Link)
Starp citu, Lūle Vīlma diezgan daudz piemin Dievu, bet Tu par to nevari spriest pirms neesi lasījis :). Droši vien kā ieraugi vārdu "dziedniece" tā Tev uzreiz ir savs viedoklis un Tu bēdz kā velns no krusta.
[User Picture]
From:[info]afs
Date:23. Decembris 2004 - 20:02
(Link)
Mukt projam nemūku, bet izvairos un nekādos kontaktos neielaižos. Man krustēvs ir priesteris un es ticu tam ko viņš saka:) Man vienmēr pēc sariunas ar viņu ļoti labi paliek:)Viņa piemin Dievu lai spekulētu ar Viņu. Kristietība jau pastāv 2000 gadus, bet viss pārējais ir tagadējais kas atnāk un aiziet.
Vai zini kā Lūle ir bojā aizgājusi? (Laikam ka šī bija tā kura taisījas uz Latviju braukt)

Viss jau ir labi, lai tik nedara neko ļaunu ne sev ne citiem:)
[User Picture]
From:[info]optimiste
Date:24. Decembris 2004 - 06:18
(Link)
Nu, ja mācīt citiem, kā mīlēt un piedot ir ļauni....? Lai nu paliek, katrs pats jūt, kā viņam labāk.
[User Picture]
From:[info]afs
Date:24. Decembris 2004 - 08:57
(Link)
Atvainojos! Mācīt nevienu nevēlos. Vienkārši padalos ar saviem labajiem dzīves iespaidiem.:)
Dzīvot ir labi, bet labi dzīvot ir vēl labāk. (fr.no"Kaukazas gūsteknes")
[User Picture]
From:[info]optimiste
Date:25. Decembris 2004 - 16:24
(Link)
Tu esi pārpratis manu iepriekšējo komentāru. Es biju domājusi tā - Lūles Vīlmas mācība par atbrīvošanos no sliktajām domām caur piedošanu nevienam neko ļaunu nenodarīs. Izskatās, ka Tu biji sapratis šo komentāru citādāk.
From:[info]kangaroo
Date:28. Decembris 2004 - 19:56
(Link)
Kristietība pastāv 2000 gadus. Jā. Bet tas viss pārējais nevis nāk un iet, bet pastāv desmitus tūkstošgadu.

Kristiešiem jau gan labpatiktos uzskatīt, ka viņi atnāca tukšā vietā bauriem gudrības mācīt... Visām senajām civilizācijām bija atsrādātas savas sistēmas, kas ļoti labi funkcionēja un vienīgais, ko kristieši varētu pārmest ir tas, ka tās nebija klasificētas, pierakstītas, iespiestas šauros kanonu rāmjos un vardarbīgi uzspietsas par vienīgajām pareizajām.

Senie latvieši mājas cēla pēc fen šui, tikai viņi nezināja, ka tas tā saucas, jo tas nekur nebija pierakstīts. Gudrības tika nodotas no paaudzes paaudzē. Tieši tas pats attiecas arī uz ārstniecības augiem, meditāciju (plašāk pazīstamu kā dziedāšana un dejošana) un t.s. buršanos (kas nav nekas cits kā psiholoģiska suģestēšana).

Principā, kristietība (tāda kāda tā bija no ~5. līdz 20. gs. sākumam) bija pamatīgs sprungulis cilvēces attīstības ratu ritenī. Par laimi mēs tam pamazām tiekam pāri...
[User Picture]
From:[info]afs
Date:29. Decembris 2004 - 10:53
(Link)
Varu piekrist tavam spriedumam.
PAr latviešu mājām varbūt viņi cēla pēc savas metodes, tikai fen šui atrada ttur kaut ko sev lidzīgu:)?
From:[info]kangaroo
Date:29. Decembris 2004 - 12:31
(Link)
Arī fen šui kā sistēma ir daudz senāka par kristietību, ja nemaldos, tad kaut kur ap 3000 gadiem.

Tie Tevis pieminētie 2000 gadi tāds nieks vien ir pasaules vēstures fona. Rakstība vien pastāv jau vairāk kā 10000 gadus. Nemaz nerunājot par to, kas tika pierakstīts pirmajos rakstos...

Kā saka ebreji: "Jūsu Kristus pret mūsu Jahvi tāds bērns vien ir!" Un taisnība vien ir, jo Vecās Derības sākuma notikumi risinās ~5000 gadu pirms Kristus.
Domā labu! - Par gaišajām un tumšajām domām.

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Jauno psiholoģiju centrs
NLP Centrs
Franču hipnoze

> Go to Top
Sviesta Ciba