23 May 2010 @ 12:13 am
 
Ha, es esmu saskaaries ar cilvēkiem, kas ar reliģisku fanātismu noliedz jebkādas sazvērestības teorijas. Es domāju: kā tā var, kā tā var? Bet tagad es laikam sapratu, ka tas ir dēļ bailēm. Ja jau pat man, kas ir ticīgs cilvēks un aiz visa (arī New World Order utt.) redz Dieva roku jeb citiem vārdiem sakot Kosmisko spēli, kurā mums jāizvēlas starp labo un ļauno grūtos apstākļos, dažreiz paliek bail, tad ko tur runāt par ateistiem, kam nav tāda redzējuma? Tad jau tiešām labāk visu noliegt un padzīvot vēl kādu laiciņu MTV realitātē.
 
 
( Post a new comment )
almighty_j[info]almighty_j on May 23rd, 2010 - 10:55 am
Aiz bailēm un baidoties zaudēt pašcieņu 'in general'. Patiesība nav svarīga, svarīgs ir tas, ko pasniedz kā 'patiesību'.
(Reply) (Thread) (Link)
sickboy[info]sickboy on May 23rd, 2010 - 12:20 pm
Varbuut ir taa, ka 15% cilveeku, kam ir gjeneetiskais sakars ar citplaneetieshiem, nepakljaujas apzinjas kontroleem un speej opereet ar faktiem, lai tiektos uz patiesiibu. Bet paareejie, kuri jau saakotneeji ir paredzeeti, lai paart vinjiem valdiitu, to nespeej un patiesiibu pienjem taadu, kaadu "vajadzeetu" to pienjemt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on May 23rd, 2010 - 01:00 pm
Tā jau arī ir tikai versija. :) Viss, kas tiek pasniegts kā 'tā tas ir un viss', parasti ir jāuztver ar šaubām. Ja tā patiešām būtu, tad 85% cilvēku būtu 'nolemti' by default bez izredzēm izķepuroties no purva, kurā tie iedzīti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
sickboy[info]sickboy on May 23rd, 2010 - 01:43 pm
Nu ja. Es jau saku: varbūt. Vēl arī no psiholoģijas viedokļa. Ir 4 veidu cilvēki: tie, kam loģika ir tik stipra, ka viņi "aiz kokiem neredz mežu", tie, kam loģika ir spēcīga un viņi redz vai tiecas redzēt mežu; tie, kam tā ir vāja un vajadzīga palīdzība no tiem, kam ir stipra; un tie, kam tā ir tik vāja, ka viņi ir kā ar aizsietām acīm.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
almighty_j[info]almighty_j on May 23rd, 2010 - 01:45 pm
Yup. :) Un komunikācija ar katru no šiem 'tipiem' ir stipri atšķirīga - vienam var paskaidrot, otram varbūt vajag pilnīgi citu pieeju.
(Reply) (Parent) (Link)