bezgalīgais stāsts


2. Maijs 2006

(bez virsraksta) @ 15:02

[info]cannibalsmith:
(Cik garus posmus rakstīt? Pieņemsim, ka galvenais varonis ir humanoīds. Ir svarīgi piezīmēt, ka sākotnējie posmi noteiks kas un kāds, un kur ir varonis. Choose wisely! ;) )

Esmu gulējis uz cietas pamatnes. Pieraušos sēdus. Visapkārt tumšs un vēss. Valda pilnīgs klusums - varu dzirdēt savu elpu un sirdspukstus. Kur es esmu? Kā es šeit nonācu? Kas es esmu? Galvā tāds pats tukšums un tumsa kā visapkārt.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 2. Maijs 2006 - 16:24
(Link)
"Cik garus posmus rakstīt?"
Vismaz 5 rindiņas ;) Cerams, ka neviens pārāk gari arī nerakstīs un nevajadzēs uzlikt noteikumu, ka ne vairāk kā X rindiņas.
Un par pārējo arī tev taisnība. Tieši tāpēc uzliku pašu sākumposmu kādam citam rakstīt :D
[User Picture Icon]
From:[info]cannibalsmith
Date: 2. Maijs 2006 - 17:19
(Link)
Bāc! Cik trakas idejas atļautas? Double-posting atļauts? Atrediģēt, pirms kāds paturpinājis, atļauts?
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 2. Maijs 2006 - 17:25
(Link)
Te ;)

Dubultposti nav atļauti, rediģēt vrb nevajadzētu gan, bet par cik trakām idejām ir runa? Pašlaik nekādu iebildumu pret trakām idejām nav. :)
[User Picture Icon]
From:[info]cannibalsmith
Date: 2. Maijs 2006 - 17:44
(Link)
Cik ļoti drīkst pārkāpt fizikas likumus?

Vai drīkst mainīt personu? Pašlaik stāsts tiek rakstīts no pirmās personas. Citi stāsti tiek rakstīti no bezpersoniska stāstienka vai trešās personas viedokļa.

Cik ļoti drīkst pārkāpt hronoloģisku un loģisku notikumu gaitu? Cik ļoti jāseko veselajam saprātam? Tas ir - stāstā sastapto tēlu un paša varoņa rīcība un lēmumi drīkt būt... šizofrēniski?
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 2. Maijs 2006 - 17:48
(Link)
Ja pārkāpj fizikas likumus, tad tas ir fantasy/sci-fi. Nekādu iebildumu.

Personu mainīt nedrīkst, vai vismaz nevajadzētu. (pievienošu noteikumiem)

Var būt atmiņas, loģiku labāk nebojāt, bet nekādas šizofrēnijas (par šizofrēniju arī tulīt noteikumos)
[User Picture Icon]
From:[info]cannibalsmith
Date: 2. Maijs 2006 - 17:31
(Link)
Adgādināšu teicienu:
The more you limit someone's creativity, the more creative he becomes.

Morāle tāda, ka jo mazāk limitu tu uzliec šim te bezgalīgajam stāstam, jo ātrāk tas kļūs par suņu murgiem. Pašlaik neviens nav atturēts uzrakstīt:
"Nez no kurienes parādās dziedošas maijpuķītes, un man skatam paveras Siera Zeme, kur zāle aug debesīs un mākoņi rāpo pa zemi!" :)

Tāpat jau iepriekš iesaku izstrādāt sistēmu, kas noteiktu kuri raksti ir dzēšami. Agrāk vai vēlāk atnāks kāds rupeklis un izbojās prieku citiem.
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 2. Maijs 2006 - 17:42
(Link)
bieži vien labākās idejas rodas darba procesā.
Pilnīgi noteikti ir domāts noteikumus uzlabot, tik tur jau tas joks, ka es vēl līdz galam neesmu izdomājusi kā noteikt, kas dzēšams, kas ne.

hmm... Pievienošu noteikumu, ka rakstītajam jābūt saistītam ar iepriekš uzrakstīto. (hmm... kā to labāk noformulēt?)
[User Picture Icon]
From:[info]cannibalsmith
Date: 2. Maijs 2006 - 19:26
(Link)
Iesaku Noteikumu Numur Viens: Neviens no stāsta tēliem nav tavs. Centies saglabāt neitralitāti.

Iesaku izmainīt apjoma ierobežojumus. Piecas rindiņas uz kāda ekrāna izmēra? Iesaku daudz jēgpilnāku ierobežojumu: minimums 5, maksimums 10 teikumi. Salikti teikumi skaitās tik, no cik daļām tie sastāv. Pārāk īsi turpinājumi nav nekas sevišķs, bet ir jāuzmanās no pārāk gariem, jo tad pārāk daudz kas stāstā notiek pēc konkrētā autora prāta.

Ieteicams šāds NEOBLIGĀTS princips (sarežģīti uzrakstīts, bet ideju saprati, ja?): viena turpinājuma ietvaros nav ieteicams kontrolēt vairākus tēlus. Tēlu grupa, kas veic vienu un to pašu darbību, skaitās kā viens tēls. Nedzīvi priekšmeti, apstākļi, utt. arī var skaitīties kā tēli atkarībā no to attēlojuma un nozīmīguma stāstā.

Visi šie noteikumi ir, lai neviens konkrēts autors "nepiesavinātos" stāstu.
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 2. Maijs 2006 - 20:49
(Link)
Bija doma laika gaitā ierakstīt noteikumos ko līdzīgu - Neuzskatīt stāstu par savu, nepārmest citiem, ka veido savādāku notikumi gaitu, nekā cerēji.

Taisnība, bet teikumu skaitīšana ar kaut kā neliekas riktīgi, turklāt uzskatu, ka 5-10 teikumi ir par īsu vienam turpinājumam. Hmm... Vrb uz zīmju/vārdu skaitu? Tik jāpadod uzreiz kāds links, kur to noteikt.

Un neobligātais princips ar kaut kā netīk. Tad nepiesavinās stāstu, bet tikai atsevišķus stāsta varoņus, un it kā tiek veidotas lomu spēles.

Tā nav problēma, manuprāt, ja stāstu virza uz priekšu diezgan strauji (katrs raksta garāku gabaliņu), bet gan ja stāstu veido sīkgabalainu (katrs uzraksta pa vienai kripatai). Notikumu gaitu var izmainīt diezgan krasi ar vienu turpinājumu (ja turpinājums nav īss), tāpēc katrs maina notikumu gaitu, un nav iespējams piesavināties vai veidot visu stāstu.

Hm... Vārdu ierobežojusm varētu būt ap 50-150.
[User Picture Icon]
From:[info]cannibalsmith
Date: 3. Maijs 2006 - 21:14
(Link)
Ā. Pēc pirmajiem turpinājumiem sapratu, ka tiem jābūt ne-gariem. Tāpēc tā ieteicu. Ja gari turpoinājumi ir mērķis, tad OK.