aptauja - Komentāri

About Komentāri
11. Augusts 2017 - 15:21
Ja koda atslēga ir elektroniskā, tad vēl tā. Mehāniskā ir pilnīgs sūds, un nenodrošina sevišķu drošību - grūti iedomāties nevēlamu personu, kurš mierīgi tiktu galā ar vidusmēra dzīvokļa ārdurvīm, taču būtu bezspēcīgs mehāniskā koda slēdzenes priekšā. Pēc pietiekama nolietojuma arī jebkuram kramplauzībā nepakaltam garāmgājējam ir redzamas pareizās pogas.

Agrākajā miteklī, kur tagad senči dzīvo, ir čipotā kāpņutelpa. Visai ērti. Arī uzlaužams variants, protams, bet tā šķiet, ka vidusmēra "nevēlamie" nejēdz elektroniku tādā līmenī.

Agrāk nebija nekādas slēgšanas iespējas, un tā kā runa ir par Vecmīlgrāvja vienu no nomalēm, tad tā nu reizēm gadījās, ka attiecīgā daudzdzīvokļu māja bija pirmā pa ceļam tiem, kas rāpoja mikrorajona virzienā no mazliet aiz tā formālajām robežām atrodamām dzertuvēm. Dažādu svešinieku atstātu ķermeņa izdalījumu peļķes/kaudzes, nereti ar līdzās guļošu autoru bija pārāk regulāra parādība. Tādēļ tika ieviests čips ar opcionālo domofonu. Manējie no domofona opcijas atteicās, jo bija dzirdētas atsauksmes no paziņām, kas tādu ieviesuši - tie paši indivīdi, kas labprāt kāpņutelpā pagulētu un tādā vai citādā veidā atvieglotos, nekautrējas arī zvanīt vēlās nakts stundās.

Pašreizējā kāpņutelpā ir mehāniskā koda slēdzene. Lai gan pret bezpajumtnieku iemitināšanos tā it kā palīdz (izņēmumi bijuši periodos, kad slēdzene čupā, un līdz salabošanai durvis stāvējušas vaļā), pieredze liecina, ka atrodas ar to galā tikt spējīgi narkomāni. Tā kā, gribas tomēr kaut ko nopietnāku.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba