aptauja -

About  

Previous Entry 11. Aug 2017 @ 14:07 Next Entry
Poll #21053
Open to: All, results viewable to: All

Kas tev vislabāk patiktu sava daudzdzīvokļu nama ārdurvīm?

View Answers

parasta koda atslēga
4 (18.2%)

iekšātikšana ar čipu
4 (18.2%)

čips un domofons
11 (50.0%)

man vienalga, kas pa manu trepjutelpu staigā
3 (13.6%)



Drīkst pamatot.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: 11. Augusts 2017 - 14:17
(Link)
Paziņai ir čips bez domofona. Ikreiz, stāvot pie durvīm, jāzvana pa telefonu, lai ielaiž. Nu un paldies dievam, ka viņa dzīvo pirmajā stāvā, jo, ja telefons promejot aizmirstas kaut kur viņas istabā, es varu pieklauvēt pie loga un palūgt, lai atdod. Bet ko darīt tiem aizmāršīgajiem viesiem, kas ciemojas pie augšstāvos dzīvojošajiem?
Un ko darīt, ja piepeši telefonam ir izbeigusies baterija? Staigāt gar māju un cerēt, ka ieraudzīs?

Un ko nedomofonēta čipa gadījumā dara couchsurfing hosti, kuri nemēdz izsniegt atslēgu komplektu viesiem, bet sagaida viņus mājās? Nedaudz visu, protams, atvieglojis jaunais Eiropas telefonsakaru viesabonēšanas režīms. Tomēr dažkārt man šķiet, ka labāk bomžus dzīt prom ar policijas palīdzību, nekā atturēt ar čipu.
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: 11. Augusts 2017 - 14:20
(Link)
Mums pagaidām ir parasta koda atslēga (divi apzagti dzīvokļi, ziemā bomzis, citos gadalaikos aizdomīgi tipi pirmajā stāvā un visi pagalma bērni arī zina šo kodu).
[User Picture Icon]
From:[info]str
Date: 11. Augusts 2017 - 14:28
(Link)
Tā kā neesmu viesmīlīga, tad ir labi. Tie daži cilvēki zina kodu ( mums ir čips un kods, domofons pēc izvēles)
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: 11. Augusts 2017 - 14:35
(Link)
vai čips un kods viens otru neizslēdz? kāda jēga no čipa, ja ir kods?
[User Picture Icon]
From:[info]kjiimikjis
Date: 11. Augusts 2017 - 15:07
(Link)
Ja kāds to kodu nodod "trešajām personām", tad jā, pēc būtības izslēdz.

Un vairumam čipu, cik zinu, ir kaut kāda vispārpieejas opcija, kas vismaz izplatītākajos modeļos ir kods. Vismaz senču čipotajā kāpņutelpā pastnieks tiek iekšā ar kodu, un nestibī līdzi maisiņu ar čipiem.
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: 11. Augusts 2017 - 15:16
(Link)
Paziņai ir tikai čips, bez jebkādām kodu pogām, bet pastkastīšu spraugas ārpusē blakus durvīm. Tā kā mums pastkastītes ir IEKŠĀ, tad neredzu čipa+koda ieviešanai pilnīgi nekādu jēgu, ja var palikt tikai kods.
[User Picture Icon]
From:[info]kjiimikjis
Date: 11. Augusts 2017 - 15:21
(Link)
Ja koda atslēga ir elektroniskā, tad vēl tā. Mehāniskā ir pilnīgs sūds, un nenodrošina sevišķu drošību - grūti iedomāties nevēlamu personu, kurš mierīgi tiktu galā ar vidusmēra dzīvokļa ārdurvīm, taču būtu bezspēcīgs mehāniskā koda slēdzenes priekšā. Pēc pietiekama nolietojuma arī jebkuram kramplauzībā nepakaltam garāmgājējam ir redzamas pareizās pogas.

Agrākajā miteklī, kur tagad senči dzīvo, ir čipotā kāpņutelpa. Visai ērti. Arī uzlaužams variants, protams, bet tā šķiet, ka vidusmēra "nevēlamie" nejēdz elektroniku tādā līmenī.

Agrāk nebija nekādas slēgšanas iespējas, un tā kā runa ir par Vecmīlgrāvja vienu no nomalēm, tad tā nu reizēm gadījās, ka attiecīgā daudzdzīvokļu māja bija pirmā pa ceļam tiem, kas rāpoja mikrorajona virzienā no mazliet aiz tā formālajām robežām atrodamām dzertuvēm. Dažādu svešinieku atstātu ķermeņa izdalījumu peļķes/kaudzes, nereti ar līdzās guļošu autoru bija pārāk regulāra parādība. Tādēļ tika ieviests čips ar opcionālo domofonu. Manējie no domofona opcijas atteicās, jo bija dzirdētas atsauksmes no paziņām, kas tādu ieviesuši - tie paši indivīdi, kas labprāt kāpņutelpā pagulētu un tādā vai citādā veidā atvieglotos, nekautrējas arī zvanīt vēlās nakts stundās.

Pašreizējā kāpņutelpā ir mehāniskā koda slēdzene. Lai gan pret bezpajumtnieku iemitināšanos tā it kā palīdz (izņēmumi bijuši periodos, kad slēdzene čupā, un līdz salabošanai durvis stāvējušas vaļā), pieredze liecina, ka atrodas ar to galā tikt spējīgi narkomāni. Tā kā, gribas tomēr kaut ko nopietnāku.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba