aptauja -

About  

Previous Entry 14. Dec 2006 @ 10:59 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 14. Decembris 2006 - 14:50
(Link)
Sagraujot kapitālismu uz kopējā fona iznist varas uzurpatori paslēpušies aiz ideoloģijas un iestājas galīgs čau. Cilvēki ar laiku atradinās rūpīgi un pacietīgi strādāt, un iemācās neticēt nekam, ko redz un dzird.

Mūsdienu virpas cilvēkstundu izteiksmē nav nekas, salīdzinot ar tām, kas bija 100 gadus senā kapitālismā. Es patlaban jūtos labi un iztieku bez āriškībām. Man dienā pietiek ar 3 stundām pilnīgi brīva, sev veltāma laika.

Ej vien politikā un aiztāvi multikulturālismu, alternatīvo dzīvesveidu, estētiku un askētismu par izglītības prioritātēm. Bez ironijas, es tikai priecāšos.
From:[info]po
Date: 14. Decembris 2006 - 18:42
(Link)
Tu, šķiet, jauc kapitālismu ar demokrātiju (tas ir kā jaukt uguni ar āboliem).
Pastāv kultūras, kuras nav sabojājis kapitālisms, un kur darbs ir prieks, kur darbs nav nošķirams no izklaides. Pavēro, kā kapitālismā tiek lietots vārds "darbs"! Tam parasti ir nelaimīguma, atsvešināšanas un grūtuma pieskaņa. Un tad iestājas tāda lieta kā "brīvais laiks", kad cilvēks it kā beidzot drīkst būt pats, lai gan arī šo laiku, visticamāk, pavada tikai kompensējot darba laika radīto riebumu pret pasauli.
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 14. Decembris 2006 - 20:42
(Link)
Iespējams, ka jaucu, bet faktiski runāju par to, ka ābolus parasti labi ievāc ievāc tur, kur ikvienam ir iespēja iegūt arī uguni, tikmēr tur, kur tā ir viena un mūžīgā, var dabūt tikai sēkliņas, bet bez cerībām no tām kaut ko izaudzēt. Tātad - neredzu pretrunu.

Piekrītu tiktāl, ka tas, ko rakstīju nebija par globalizāciju.

Esmu pret smadzeņu skalošanu caur mēdijiem. To nevar ierobežot, bet var izdarīt individuālu izvēli tos ignorēt un tādējādi norobežoties no patēriņa kulta vērtību skalas padziļinātas iepazīšanas un sekošanas tai.

Pat ja to nedara, vairums cilvēku izvēlas lietas, kas labi sader ar cilvēka raksturu, pie mums attiecīgi tādas, kurās gaumīgais ir sabalansēts ar funkcionālo, dienvidu tautās tādas, kurās lecīgais sabalansēts ar gaumīgo, etc.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba