aptauja - Sapņi

About Sapņi

Previous Entry Sapņi26. Okt 2006 @ 12:11 Next Entry
Poll #11038 Sapņi
Open to: All, results viewable to: All

Sapņus tu redzi:

View Answers

krāsainus, ar skaņām, smaržām, taustes sajūtas iesaistīšanos u. tml. fīčām
85 (84.2%)

krāsainus
26 (25.7%)

melnbaltus
13 (12.9%)

melnbaltus, ar skaņām, smaržām, taustes sajūtas iesaistīšanos u. tml. fīčām
10 (9.9%)

Tu:

View Answers

sapņo katru nakti
51 (49.0%)

sapņo vismaz reizi nedēļā
36 (34.6%)

šad tad kaut ko nosapņo
24 (23.1%)

pārsvarā murgo
16 (15.4%)

(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]malfor
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:16
(Link)
patiesībā neesmu nekad piefiksējusi vai krāsaini vai nē
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:18
(Link)
man atkal liekas pilnīgi neiespējami, ka var vislaik redzēt tikai melnbaltus sapņus, un vēl man liekas pilnīgi neiespējami tas, ka var neatcerēties, kādā krāsā tie sapņi (tikai tikko uzzināju no tevi, ka tā arī var!!)
[User Picture Icon]
From:[info]malfor
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:21
(Link)
drošvien jau,ka krāsaini. man tie sapņi ir tik reālistiski, ka bail pilnīgi. pamostos un nesaprotu vaitas ir bijis, vai nē. reizēm ilgi nākas par to domāt.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:22
(Link)
mani ar pēdējā laikā šis apciemojis. tīri vai biedējoši.
[User Picture Icon]
From:[info]malfor
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:34
(Link)
bērnībā man bij vēl krutāk. es varēju kontrolēt savus sapņus. nu tā, ka es sapnī atrodos, piemēram, krustojumā un pati izlemju kur iet, ko darīt. kā dzīvē. tagad gan tā vairs nav, lai gan tādā pusnomodā gadās.
lasīju, ka cilvēki nezko dara, visādas vielas lieto, lai varētu pakontrolēt savus sapņus.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:39
(Link)
man a kaukad tā bijis, bet nu ļooooti reti. bet kruta gan tas bija
From:[info]likvidet
Date: 26. Oktobris 2006 - 14:59
(Link)
esi pazaudejis labu speju. sapnus var iemacities kontrolet gandriz jebkurs, kuram ir velme tadas spejas apgut, un nekadas blakus vielas nav vajadzigas, tikai prats. sapnus var iemacities kontrolet tik talu, ka vari no pasa kontroletas gribas celot pa visu pasauli, ieprieks tev nemaz nav jazin, kada ta vieta izskatas, vari pat uz citu planetu aizlidot, vari iemacities uzlabot savu realas dzives kvalitati, piemeram atbrivoties no kadam bailem - augstuma, cilvekiem, tumsas utt, speciali sapni nostadot sevi saja bailigaja situacija, un zinot, ka tas ir sapnis un jebkura laika to var partraukt, pierast pie pie ieprieks bailu emocijam un parvaret tas. protams, tas ir ilgs un smags darbs ar regulariem iknakts "trenniniem", atkarigs ari no katra individa, citiem diezgan augsta limeni sapnu kontrolesana jau iznak bez trennesanas, citiem tas ir menesu, gadu jautajums.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 16:05
(Link)
es jau tāda meitene no laukiem, bet nu... a nav kaut kā stulbi, ka tu kontrolē pat sapņus? ai mīn - tā jau visa dzīve, ko pavadām apziņas stāvoklī, ir pakļauta gribas kontrōlei, un tad miedziņš ir tā vieta, kur mēs točna varam būt brīvi. a tad hops - un tu ņem uz arī miedziņu nokontrolē? tas kaut kā netraumē zemapziņu?
From:[info]likvidet
Date: 26. Oktobris 2006 - 16:51
(Link)
nu manuprat tu loti pareizi pateici - miegs ir ta vieta, kur varam but brivi. iedomajies, ja realo dzivi tu vari kontrolet tikai maza mera, un biezi vien ir tiesi otradi - realitate kontrole tevi, nevis tu vinu un to kas notiek. bet apzinatajos sapnos mums ir dota iespeja but pasaule, kura visa pieder tikai tev - sapnotajam. es jau tikai teoretiska limeni zinu to, praktiski man tikai paris sapni bijusi, kuros saprotu, ka sapnoju un varu so to kontrolet.
iedomajoies kaut ko, ko tu vienmer esi gribejis izdarit vai iegut, bet realaja dzive nevari iegut vai baidies uzdriksteties, tad apzinataja sapni tu to vari darit, un tas sajutas, kas parnem bus tikpat spilgtas ka realaja dzive, iespejams pat spilgtakas, un nebus ari sajuta, ka tas tikai sapnis, sajuta ir - ka tu to dari, ka tas ir reali. un kas ta par sajutu, kad vari izlemt, kas notiks talak, tu esi burvis, viens knipis un viss notiek pec tava prata, kadu speku tas dod!
kads var teikt - tas prieks nugiem, kas realaja dzive ir neveiksminieki un bla bla. aplami! cik daudz cilveks var iegut iemacoties kontrolet sapnus! paris sekundes izlasit 600 lpp gramatu, izzinat tik daudzus jautajumus, jo tas viss jau slepjas musu zemapzina, kuru mes varam iemacities atklat un redzet, kas vina slepjas. bet ka jau teicu - tas ir milzigi gruts darbs ar sevi, un vel jau gruti ari no rita to visu izsapnoto informaciju atcereties, bet ar tennesanos to visu var izdarit :)
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 18:17
(Link)
hummm, man kaukā visa šitā jaukšanās zemapziņas pasaulītē liekas kaut kāda nedroša. psihi čakarē jau caurām dienām, un čakarēt viņu pa naktīm manliekās ir vēl drausmīgāk. nē nu, forši jau ka tu vari visu ko izdarīt un tā, bet man tad jau liekas labāk, ka man parādās murdziņš, kas ir signāls pa tiešo, ka dzīvē kaukas nav tā un ka vaig kauko mainīt. ehh, es labāk ļaušu savai Zemai Apziņai laimīgi dzīvoties nepieradinātai un brīvai, lai vismaz daļa no manis šajā kontrolētajā, uzspīlētajā, paātrinātajā pasaulē justos ja ne laimīga, tad vismaz brīva gan.
From:[info]likvidet
Date: 26. Oktobris 2006 - 20:36
(Link)
pa dienam psihi var cakaret, pa naktim paarstet :)
tas jau ka kuram - citam iet pie sirds tada doma, ka varetu sapnot apzinati, citam vienalga vai netic, cits labak pieturas pie ierastas sapnosanas. ka jau ar visu, ai, man nogurums.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 18:19
(Link)
jo varbūt tev ir savādāk, bet es caurām dienām esmu sevi iespīlējusi kaukādā tur kontrōlē - sociālā maska, pienākumi u.t.t. un tad nu man taisni ir sajūta, ka tās kontrōles ir par daudz (un nevis, ka mani kontrolētu pasaule, lai gan visi jau viens vienu kontrolē un spēlē teātri), tamdēļ ar miegs ir tā svētnīca, kurā aizmirsties :)
[User Picture Icon]
From:[info]mapet
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:51
(Link)
es tieshi gribēju iebilst ka nevar zināt vai ir krāsaini vai nav - var iedomāties vienu no šiem variantiem. redzēt var ja ir gaismas avots un acis kuras gaismu pārvērš smadzenēm saprotāmā informācijā.
iespējams ka tas ir atkarīgs no cilvēka - cik daudz viņam ir svarīgas krāsas nu vispār vizuālais noformējums.

es piemēram skaidri zinu ka es neredzu sapņus - bet tas nenozīmē ka man to nav. piemēram šonakt man bija ļoti dzīvs sapnis. vēl tagad varu pilnībā atstātīt. vienīgais ko nevaru pastāstīt ir par krāsām un formām tur.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 16:02
(Link)
jā? šitā arī var būt? džī. nē nu es jau nezināju, man bij šoks par to vien, ka var redzēt melnbaltus sapņus, bet redz ka izrādās ka var sapņus ar NEREDZĒT bet za to sapņot. tas laikam arī atbild uz manu jautājumu, kā sapņo akli cilvēki. aptauju taisot es jau spriedu pēc sevis - un man parasti ir īsts mūvijs. vo tā :)
From:[info]pitchforks
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:17
(Link)
Pētījumi rāda, ka gandrīz visi cilvēki sapņo gandrīz katru nakti. Jautājums ir: cik biezi tu sapņus atceries.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:20
(Link)
nē nu jā jā, ir jau tie rapid eye movementi un stuff, bet nu šajā aptaujā es par sapņošanu apzīmēju tos sapņus, kurus mēs atceramies, jo tai sapņošanai, ko neatceramies priekš ikdienas dzīves apziņas stāvoklī laikam jau nav nozīme. nu ja vien nav tiešais kontakts ar zemapziņu, un tiešais kontakts ar zemapziņu laikam izslēgtu pašas zemapziņas iespēju :D
From:[info]pitchforks
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:26
(Link)
Tipa jā, teorija uz goda :D.
[User Picture Icon]
From:[info]coda
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:54
(Link)
tieši to vēlējos teikt..
From:[info]kangaroo
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:30
(Link)
Even more...

Es sapņus skatos kā filmas. Krāsainas, ar skaņu, ar labiem aktieriem (dažkārt tur pat es piedalos, bet pārsvarā figurē pilnīgi nepazīstami cilvēki). Un vēl man ir tāda fīča (nesen uzzināju, ka citiem tāda nav), ka es varu pārslēgt sapni, ja man viņš nepatīk. Tāpēc man nekad nav murgi. Ja sapnī notikumu gaita sāk palikt nepatīkama, vienkārši padomāju, ka šo es vairs negribu turpināt un sākas cits sapnis.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 12:38
(Link)
mhm, mhm, šito es zinu. es gan mēdzu murgot, bet nu tajā brīdī, kad es saprotu, ka ir "sūdu vagā", tad arī varu pārslēgties. un vienu laiku man sapņi bija tik koši un krāsaini, kāda realitāte nakad nav bijusi un es katru nakti devos gulēt kā uz teātra izrādi.

vispār jau tā sapņu kvalitāte man mainās ik pa kādam laikam. tā kaut kā.

bet mani toties šokēja, ka ir cilvēki kas visu mūžu redzējuši tikai melnbaltus sapņus!
[User Picture Icon]
From:[info]kaifinjsh
Date: 26. Oktobris 2006 - 16:21
(Link)
es sapņus neatceros, kādā krāsā tie ir bijuši- vnk nespēju..
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 26. Oktobris 2006 - 18:20
(Link)
es toties nespēju saprast, kā tas var būt :D :D :D
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba