Zuzannas domas - Par Z-svētku iepirkšanās drudzi - tas bija viens koments, kas pagarināts [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par Z-svētku iepirkšanās drudzi - tas bija viens koments, kas pagarināts [18. Dec 2006|03:14]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es tagad gribu visiem veikaliem mest lielu jo lielu līkumu, jo ir tik daudzi pensijas vecuma cilvēki, kas arī grib nopirkt saviem mīļajiem lietas, ko tiem mīļajiem patiešām gribas vai kārojas, bet viņiem nepietiek tās naudiņas. Vai arī naudiņa ir atlikta mēnešiem, lai savam mazbērniņam varētu uzdāvināt tieši to, ko gribās. Un es nevaru noklausīties tos pensionāru un pārdevēju dialogus (onkulītis ar kulīti rokās Trodeks veikalā: "Kur jums ir tie SIEMENS telefoniņi?", "Tur lejā, tajā plauktiņā", kas bija nepiemēroti zems, lai varētu normāli redzēt telefoniņus un cenas). Nevaru noskatīties tos cenu pētījošos skatienus un tad uzreiz skatienus maciņā. Un tad man vēl gribas salamāt visus veikalu vadītājus, kuru plauktos valda haoss un prece ir nolikta ne pie tās cenas un tad cilvēkiem ar vājāku redzi vai aklu uzticēšanos redzētajam cenu ciparam ir liela vilšanās pie kases. Un vispār - es raudu, jo vairāk kā domās novēlēt tiem cilvēkiem labu es nespēju. Nu dažos labākos mēnešos (kad man pašai nauda pietiek un vēl pāri paliek labiem darbiem) man gribas viņiem naudu iedot, bet tad es baidos viņus aizvainot. Mani sāpina šī netaisnība. Un tie nav bomži 30 gadu vecumā. Tie ir cilvēki, kas ir nostrādājuši visu savu apzinīgo mūžu, maksājuši nodokļus un tagad viņiem mēnesī ir jāiztiek labākajā gadījumā ar 80 - 90 latiem. Nē, es zinu, ka pensijas ir arī lielākas, bet tad tiem cilvēkiem vairs nav tik eksistenciāli grūti. Kā tas var būt, ka no valsts tu saņem tikai tik, lai nomaksātu īri un komunālos maksājumus un tev paliek pāri 1 lats? Labi, es zinu - viņi strādāja Latvijas PSR un tagad ir Latvijas Republika, bet kāpēc šiem cilvēkiem nevar būt cilvēka cienīgas vecumdienas?

Vēl dažas epizodes.

Zvans uz izdevniecības redakciju. "Labdien! Mans vārds ir ... .... Es esmu no ... Ziniet, es lasīju par jūsu izdoto grāmatu. Man ļoti gribētos to iegādāties. Bet man šobrīd nav tie 25 lati. No katras pensijas es varu atlikt 5 latus. Vai pēc 5 mēnešiem šo grāmatu pie jums vēl varēs iegādāties?"

Vilcienā Rīga - Saulkrasti arī darbojas tie tirgotāji, kas iet pa vagoniem un skaļi piedāvā savu preci. Vakar viena pensijas vecuma kundzīte ar vairākām ķeselītēm pasauca to tirgotāju pie sevis un gribēja nopirkt eglītes lietutiņu (nu to spīdīgo). Un tad viņa lūdza palīdzēt saskaitīt santīmus un tad saprata, ka var nopirkt tikai 1 gb, jo vēl jau vajag naudu kaut kam tur vēl (īsti nesaklausīju).

Un tieši tāpēc es nevaru noskatīties uz šo visu Z-svētku laikā. Vai nu man vienkārši ir jāiet uz glamūrīgākiem veikaliem. Un tas viss turpināsies vēl līdz pareizticīgo Z-svētkiem. Un tas vienmēr saasinās svētku laikā. Lai gan tik pat ļoti sāp redzot situācijas aptiekās cauru gadu, uz Operas tiltiņa utt. Man sāp un gribas raudāt, bet tas neko nelīdzēs. Pat celibāta pieņemšanu (tas varētu būt mans upuris) neko neuzlabos šo tūkstošiem cilvēku dzīvēs. Un atkal tiks atrasts kāds pensionārs, kurš pakāries savā dzīvoklī.
Linkir ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:18. Decembris 2006 - 03:43
(Link)
man ir šausmīgi par to domāt. bet izvairīties arī nevar.

un es vēl činkstu, ka man pēc dzīvokļa īres un drošības naudas nomaksāšanas paliks veseli 10 lati.
From:[info]zuzanna
Date:18. Decembris 2006 - 03:45
(Link)
Un Tev vēl noteikti ir cilvēki, kuri ir gatavi aizdot. (Ja kādreiz dikti vajag - prasi, ko aizdot man parasti ir.)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:18. Decembris 2006 - 03:52
(Link)
ai, mani jau šausmās dzen tas, ka nevarēšu, kā tas pienākas, vecā gadā atdot parādus un neienest tos jaunajā gadā. dzīvokļa drošības naudai jau arī izkratīju sietspiedes kasīti, kurai pagaidām vēl esmu vienīgais kungs un pārvaldnieks, un tātad arī vienīgais, kurš seko līdzi parādu atdošanai.

fu, jābeidz čīkstēt. ne tādi sūdi vien ir pārdzīvoti.
From:[info]divi_g
Date:18. Decembris 2006 - 08:32
(Link)
... :(
[User Picture]
From:[info]efix
Date:18. Decembris 2006 - 08:45
(Link)
Bet Rīgā dzīve ir dārgāka nekā laukos. Un daudz dārgāka kā citur pasaulē. Tā vienkārši ir. Domāju, ka ar to pašu pensiju laukos var dzīvot daudz labāk.
[User Picture]
From:[info]courty
Date:18. Decembris 2006 - 09:06
(Link)
Zini, es par šo tieši nesen aizdomājos.. laukos vajag malku ziemai, tātad, vajag to iegādāt, saskaldīt/sazāģēt, vajag fizisko spēku un ne katram tāds ir palicis vecumdienās. un, manuprāt, veikalos ir dārgākas preces, jo nav Maximas un Supernetto. un ja ir tā viena gotiņa kaut vai, vajag sienu, suni drošībai arī vajag. bet mazpilsētas gan varētu būt varinats..
From:[info]zuzanna
Date:18. Decembris 2006 - 11:55
(Link)
Tā gan. Mazpilsētas liekas labs variants - varbūt uz pilsētas robežas vēl ir mazdārziņš saviem kartupeļiem un citiem dārzeņiem, mājās ir centrālā apkure un varbūt dzīvoklis ir privatizēts. Kaut kā jau dzīvot var.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:18. Decembris 2006 - 13:11
(Link)
man, skatoties no mazpilsētas puses, tā bilde rādās drūmāka.
From:[info]zuzanna
Date:18. Decembris 2006 - 14:24
(Link)
Nu jā, man varbūt arī vairs nav objektīva skata uz mazpilsētām.
[User Picture]
From:[info]efix
Date:20. Decembris 2006 - 10:51
(Link)
Nu man apzīmējums lauki arī asociējas ar mazpilsētām.

Malka ir lēta, afaik. Un par cenām ar diezko nepiekrītu, Rīga ir dārgāka un atlaides ir mānīga līeta. Un sunjus un kakjus arī pilsētās visi pensionāri tur, imho.
[User Picture]
From:[info]courty
Date:20. Decembris 2006 - 11:00
(Link)
nu.. nezinu. varjaubūt. Rīgā to vajadzību varētu būt daudz vairāk.
From:[info]zuzanna
Date:18. Decembris 2006 - 11:53
(Link)
Jā, protams, Rīgā dzīve ir dārgāka, bet tas piemērs par komunālo un citu tekošo maksājumu veikšanas un pēc tam pāri palikušo 1 latu no pensijas ir tieši no mazpilsētas. Bet nu īstos laukos tie 80 lati ir daudz.
From:[info]red_bilberry
Date:18. Decembris 2006 - 18:16
(Link)
super! tu mani saraudināji!

tad, kad būšu liela un forša, atradīšu domu biedru un došos ciemos pie pensionāriem, praktiskas, bet jaukas dāvaniņas un dziesmiņas ņemot līdzi!
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:19. Decembris 2006 - 16:39
(Link)
man arī ir līdzīgi novērojumi un tad es sakožu zobus, atgādinu sev, ka labdaībai jāsākas mājās un domāju, kā palīdzēt sev tuvākajiem.
Jo viesiem nepietiks un tīkai aizvainos.
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:19. Decembris 2006 - 16:40
(Link)
tb visiem
From:[info]zuzanna
Date:19. Decembris 2006 - 16:42
(Link)
Laikam jau pareiza pieeja.

hackers counter system